change language
u bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
29 Februari 2016

Eerste vliegtuig #safepassage geland in Rome: aan boord 93 vluchtelingen, waarvan de helft kinderen. Wees welkom!

De eerste beelden van de aankomst in de vlieghaven van Fiumicino (Rome), de ontvangst door de gemeenschap van Sant’Egidio en vertegenwoordigers van de Evangelische Kerken.

 
afdrukvoorbeeld

Stipt om 7 uur zijn ze geland. Ze zijn met 93, ongeveer de helft zijn kinderen. Ze komen uit het kamp van Tell Abbas, in Libanon, maar hun huizen bevonden zich in Syrië, vooral in Homs, dat verwoest werd door de bombardementen.
Zij zijn de eersten die Europa bereiken door de humanitaire luchtbruggen, een gezamelijk initiatief van de gemeenschap van Sant’Egidio en de Evangelische Kerken van de Waldenzen, om een veilige doortocht te garanderen en de uiterst gevaarlijke reizen over zee te vermijden. 
 
Terwijl de vluchtelingen de nodige documenten in orde brengen, zal om 11.30 een persconferentie plaatsvinden met de voorzitter van de gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, de minister van Buitenlandse Zaken van Italië, Gentiloni en andere vertegenwoordigers die een belangrijke rol speelden in deze humanitaire operatie.