Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Llorenç, diaca i màrtir. Va reorganitzar el servei als pobres a Roma. Pregària pels pobres i per tots els qui els serveixen en nom de l’Evangeli.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Tot aquell qui viu i creu en mi
no morirà per sempre.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Joan 12,24-26

Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit. Els qui estimen la pròpia vida, la perden, i els qui no l'estimen en aquest món, la guarden per a la vida eterna. Si algú es vol fer servidor meu, que em segueixi, i s'estarà on jo m'estic. El Pare honorarà els qui es fan servidors meus.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si creus, veuràs la glòria de Déu,
diu el Senyor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui l’Església recorda el diaca sant Llorenç, que va patir el martiri en la persecució de Valerià, cap a la meitat del segle III. L’Evangeli proclamat subratlla que aquest deixeble va seguir el seu mestre fins al final, fins a l’efusió de la sang. Jesús havia dit: «Si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit». De fet, el martiri és la situació normal de cada cristià. És «màrtir», efectivament, aquell que dóna la seva vida pels altres. I pot passar, com els va passar a Llorenç i a molts altres, que arribin a donar-la fins l’efusió de sang. Certament però, cada deixeble ha de donar, és a dir, gastar la seva vida pel bé dels altres i no només pel bé de si mateix. Diu també Jesús: «Els qui estimen la pròpia vida, la perden, i els qui no l’estimen en aquest món, la guarden per a la vida eterna». Aquestes paraules signifiquen: qui s’estima només a si mateix es perdrà; qui estima els altres se salvarà. Podríem dir que Llorenç va ser màrtir durant tota la seva vida, perquè la va gastar per a l’Església i en particular per als pobres. Sant Ambròs explica que Llorenç va ser cremat en una graella i després va ser decapitat perquè havia transgredit la llei fiscal que obligava a lliurar els suposats tresors de l’Església a l’emperador. Llorenç va reunir els pobres als quals ajudava com a diaca, els va portar davant el jutge i va dir: «Aquí hi ha els tresors de l’Església». És un exemple que avui hauria de ressonar amb força en la nostra Església i hauria de trobar espai en el cor de cada un de nosaltres. Aquell qui estima els pobres i els dóna suport en la seva vida quotidiana, viu el «martiri» en el sentit que gasta la seva vida per aquests «germans» de Jesús


10/08/2013
Preg…ria de la vig¡lia


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge