Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Wenceslau, màrtir venerat a Bohèmia. Memòria de William Quijano, jove salvadoreny, assassinat per la violència de les maras.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Tot aquell qui viu i creu en mi
no morirà per sempre.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 40,7; 41,1-18

Tots els oficials de les tropes que s'havien dispersat pels camps amb els seus homes van saber que el rei de Babilònia havia nomenat governador del país Guedalià, fill d'Ahicam, i li havia confiat la gent pobra, homes, dones i infants que no havien estat deportats a Babilònia. El mes setè, Ixmael, fill de Netanià, fill d'Elixamà, que era de nissaga reial i membre de la cort, va anar amb deu homes a Mispà a trobar Guedalià, fill d'Ahicam, i es van asseure a taula plegats. De sobte, Ixmael i els altres deu homes van desembeinar les espases i mataren Guedalià, fill d'Ahicam, fill de Xafan, governador del país, nomenat pel rei de Babilònia. També van matar tots els jueus que hi havia a Mispà al costat de Guedalià i els caldeus que eren allí. Ixmael va matar tots els homes de guerra.
Dos dies després de la mort de Guedalià, i quan ningú encara no en sabia res, es van presentar uns vuitanta homes de Siquem, de Siló i de Samaria, amb la barba afaitada i els vestits esquinçats i amb incisions al cos, que portaven oblacions i encens per oferir-los en el temple del Senyor. Ixmael, fill de Netanià, sortí a rebre'ls des de Mispà tot plorant. Se'ls va acostar i els digué:
--Veniu a veure Guedalià, fill d'Ahicam.
Però quan van ser al mig de la ciutat, Ixmael, fill de Netanià, acompanyat dels seus homes, els va degollar i els tirà a la cisterna. Entre ells n'hi hagué deu que digueren a Ixmael:
--No ens matis, que tenim blat, ordi, oli i mel, amagats pels camps.
Llavors Ixmael es va desdir de matar-los amb els altres.
La cisterna on Ixmael va tirar els cadàvers dels homes que ell havia mort és ara la cisterna de Guedalià. Era la que havia excavat el rei Asà per defensar-se de Baixà, rei d'Israel. Ixmael, fill de Netanià, la va omplir de cadàvers.
A més, Ixmael va fer captius tots els qui quedaven a Mispà: les filles del rei i tots els altres que Nebuzaradan, cap de la guàrdia, havia confiat a Guedalià, fill d'Ahicam. Ixmael, fill de Netanià, se'ls va endur captius al país dels ammonites.
Johanan, fill de Caréah, i els oficials que eren amb ell van ser informats de tot el mal que havia fet Ixmael, fill de Netanià. Llavors van reunir tota la tropa i sortiren per atacar Ixmael, fill de Netanià. El van aconseguir vora la gran bassa de Gabaon.
La gent que era amb Ixmael es va alegrar de veure Johanan, fill de Caréah, i els oficials de l'exèrcit que l'acompanyaven; tots els captius que Ixmael s'enduia de Mispà es passaren a Johanan, fill de Caréah. Ixmael, fill de Netanià, amb vuit homes més, es pogué escapar de Johanan i se'n va anar al país dels ammonites.
Johanan, fill de Caréah, i els oficials de l'exèrcit que l'acompanyaven es van fer càrrec de la gent de Mispà que havien rescatat de les mans d'Ixmael, fill de Netanià, després que aquest havia mort Guedalià, fill d'Ahicam. Hi havia homes de guerra, dones, criatures i funcionaris de la cort. Johanan els havia rescatat a Gabaon. Tots es posaren en camí i van fer una parada al campament de Quimham, prop de Betlem, a punt d'emprendre la marxa cap a Egipte. Fugien, per por dels caldeus, ja que Ixmael, fill de Netanià, havia mort Guedalià, fill d'Ahicam, aquell que el rei de Babilònia havia nomenat governador del país.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si creus, veuràs la glòria de Déu,
diu el Senyor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Ens trobem en un moment crucial de la situació de Jerusalem. Molts no accepten la situació que s’ha creat, sobretot la decisió dels babilonis que han imposat a Guedalià com a rei sotmès a ells. La manca d’independència crema, però segons Jeremies no és l’essencial en aquest moment. Es desencadenen lluites entre grups que proposen solucions diferents a l’actual situació. Alguns voldrien rebel•lar-se contra el dominador estranger, mentre que altres voldrien acceptar la situació que sembla garantir la llibertat de practicar la pròpia fe i una certa autonomia. Els opositors, encapçalats per Ixmael, eliminen al rei Guedalià junt amb tots aquells que havien estat fidels aliats seus. La violència i la crueltat s’imposen sempre quan un vol afirmar amb la força el seu punt de vista. Ho veiem també avui en moltes situacions de conflicte, en les quals sembla gairebé impossible reconduir els adversaris cap a un debat i un diàleg serè, que podria portar a solucions compartides. Però el diàleg sembla impossible quan un pensa tenir la raó i no accepta posar en discussió les seves conviccions. Així, un altre grup, liderat per Johanan, fill de Caréah, obliga a fugir l’assassí del rei, mentre que els homes que li són fidels es passen al bàndol de Johanan, que al seu torn fuig a Egipte per por dels babilonis. El mateix Jeremies es veurà obligat a seguir aquest grup, tal com narra el capítol següent. Però aquesta decisió, fruit de la por, és la conseqüència de la negació a escoltar la paraula de Déu: «Desobeint el Senyor, es van refugiar al país d’Egipte i arribaren a Dafne» (43,7). Jeremies es veu obligat a recórrer en sentit contrari el camí de la salvació i de l’alliberament que Israel havia fet cap a la terra promesa. Es converteix així en l’anti Moisès, el profeta que no és escoltat, però que comparteix fins al final la situació del seu poble.


28/09/2013
Preg…ria de la vig¡lia


Agenda de la setmana
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
23
Dilluns 23 de octubre
Pregària pels pobres
OCT
24
Dimarts 24 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
25
Dimecres 25 de octubre
Pregària amb els sants
OCT
26
Dijous 26 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
27
Divendres 27 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
28
Dissabte 28 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
29
Diumenge 29 de octubre
Litúrgia del diumenge