Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Tot aquell qui viu i creu en mi
no morirà per sempre.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

1r Macabeus 4,26-35

Els estrangers que es pogueren escapar van presentar-se a Lísies i li explicaren tot el que havia passat. Les notícies el van deixar trasbalsat i atuït. No eren pas aquests els seus plans contra Israel, i els resultats tampoc no responien a les ordres que el rei li havia donat.
L'any següent, Lísies va reunir seixanta mil homes escollits d'infanteria i cinc mil de cavalleria per combatre els jueus. Arribaren a Idumea i van acampar a Betsur. Judes va sortir-los al pas amb deu mil homes. En veure aquell exèrcit tan poderós, va fer aquesta pregària:
--Ets beneït, salvador d'Israel, tu que vas trencar l'escomesa del gegant Goliat mitjançant el teu servent David i vas posar en mans de Jonatan, fill de Saül, i del seu escuder l'exèrcit dels filisteus. Posa ara aquest exèrcit en mans del teu poble d'Israel. Que aquests pagans s'hagin d'avergonyir dels seus soldats i dels seus cavalls. Que el pànic els atenalli! Fon l'audàcia que els neix de la seva força. Que la derrota els trasbalsi. Destrueix-los amb l'espasa dels qui t'estimen. Que et lloïn amb els seus cants tots els qui coneixen el teu nom.
Entaulada la batalla, van caure en l'enfrontament amb els jueus uns cinc mil homes de l'exèrcit de Lísies. Lísies pogué constatar, d'una banda, la derrota de les seves tropes i, de l'altra, el valor de Judes i dels seus, disposats tots ells a viure o a morir honrosament. Després se'n tornà a Antioquia, on reclutà mercenaris per tornar altra vegada a Judea amb un exèrcit encara més fort.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si creus, veuràs la glòria de Déu,
diu el Senyor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

La derrota de l’exèrcit sirià va ser molt amarga per a Lísies, regent d’Antioquia, que veia fracassar una rere l’altra totes les expedicions contra Judes. Llavors va decidir prendre ell mateix, personalment, el comandament, pensant que així podria finalment derrotar i sotmetre Judes i el seu poble. Amb un exèrcit encara més nombrós i ensinistrat que l’anterior, va acampar a Betsur, una petita ciutat a la frontera entre Idumea i Judea, a uns 23 quilòmetres de Jerusalem, disposat a llançar l’atac. Judes, en veure un exèrcit d’aquelles dimensions, sense dubtar-ho i sense aturar-se a organitzar el seu, es va dirigir un cop més a Déu amb la pregària. Va recordar al Senyor el que havia fet en el passat amb el seu poble, cridant: «Ets beneït, salvador d’Israel, tu que vas trencar l’escomesa del gegant Goliat mitjançant el teu servent David i vas posar en mans de Jonatan, fill de Saül, i del seu escuder l’exèrcit dels filisteus» (v. 30). Després de recordar aquests dos exemples de salvació, Judes demana al Senyor que intervingui de nou ara amb la mateixa força: «Posa ara aquest exèrcit en mans del teu poble d’Israel. Que aquests pagans s’hagin d’avergonyir dels seus soldats i dels seus cavalls. Que el pànic els atenalli! Fon l’audàcia que els neix de la seva força. Que la derrota els trasbalsi» (vv. 31-33). Si d’una banda hi ha la derrota dels enemics, per l’altra hi ha la lloança de tots aquells que reconeixen la força del Senyor i confien en ell. I, efectivament, va passar el que Judes li havia demanat al Senyor. És evident que ens movem en la lògica veterotestamentària de les lluites tant per conquerir la terra com per defensar el poble de la destrucció. Tanmateix, ja es veu clar que, per al poble de Déu, la salvació no ve de les pròpies forces, sinó únicament de Déu. És una lliçó que en el Nou Testament serà encara més clara i evident.


19/10/2013
Preg…ria de la vig¡lia


Agenda de la setmana
NOV
19
Diumenge 19 de novembre
Litúrgia del diumenge
NOV
20
Dilluns 20 de novembre
Pregària per la pau
NOV
21
Dimarts 21 de novembre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
NOV
22
Dimecres 22 de novembre
Pregària amb els sants
NOV
23
Dijous 23 de novembre
Pregària per l'Església
NOV
24
Divendres 24 de novembre
Pregària de la santa creu
NOV
25
Dissabte 25 de novembre
Pregària de la vigília
NOV
26
Diumenge 26 de novembre
Litúrgia del diumenge