Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Sosté la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Marc evangelista; va compartir amb Bernabé i Pau, i posteriorment amb Pere, el compromís de testimoniar i predicar l’Evangeli. És l’autor del primer Evangeli escrit.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Marc 16,15-20

Els digué:
--Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat. Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.
Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s'assegué a la dreta de Déu. Ells se n'anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l'acompanyaven.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui l’Església d’Occident juntament amb la bizantina copto-siríaca, fan memòria de l’evangelista Marc. Marc, era cosí de Bernabé i des de jove freqüentava la comunitat dels deixebles de Jesús que es reunien a casa la seva mare, com relaten els Fets dels Apòstols (12,12). La tradició l’identifica amb el jove que durant la passió va fugir dels guàrdies nu, deixant a les seves mans el llençol amb el qual es cobria. Cap a l’any 44, Marc va acompanyar Pau i Bernabé a Xipre i Pamfília en el seu primer viatge missioner. Es va retrobar amb l’apòstol a Roma i es va quedar al seu costat mentre va ser a la presó. Més tard, va decidir seguir Pere el qual en la seva primera carta, com hem escoltat, l’anomena «fill meu», i diu la tradició que li va fer d’intèrpret. A Roma, atenent a les nombroses peticions dels cristians, va escriure l’Evangeli que porta el seu nom. És el primer Evangeli que es va escriure i recull el testimoni de la predicació de Pere en la capital de l’imperi. La memòria de l’evangelista va lligada de manera especial a Alexandria, ciutat on va fundar l’Església i va patir martiri. Així va viure la tensió missionera present en les paraules que conclouen el seu evangeli. Resumeix, en poques paraules, el cor del missatge cristià que els deixebles han de predicar fins als confins de la terra. La litúrgia copta, la de l’Església d’Egipte, anomena Marc «testimoni dels sofriments del Fill unigènit». Marc, en l’evangeli que va escriure, encoratja a fixar la mirada en el misteri del Servent sofrent en el qual s’amaga la glòria del Fill de l’home. No és cap casualitat que el primer convers a la fe cristiana en el moment de la mort de Jesús, sigui un centurió romà. En veure com moria aquell just, el centurió va dir: «És veritat: aquest home era Fill de Déu». (Mc 15,39). Avui podria ser el moment oportú per començar a llegir complert l’Evangeli de Marc per arribar a conèixer el seu cor i imitar la seva passió.


25/04/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
MAR
26
Diumenge 26 de març
Litúrgia del diumenge
MAR
27
Dilluns 27 de març
Pregària pels pobres
MAR
28
Dimarts 28 de març
Pregària amb Maria, mare del Senyor
MAR
29
Dimecres 29 de març
Pregària amb els sants
MAR
30
Dijous 30 de març
Pregària per l'Església
MAR
31
Divendres 31 de març
Pregària de la santa creu
ABR
1
Dissabte 1 de abril
Pregària de la vigília
ABR
2
Diumenge 2 de abril
Litúrgia del diumenge