Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Marc evangelista; va compartir amb Bernabé i Pau, i posteriorment amb Pere, el compromís de testimoniar i predicar l’Evangeli. És l’autor del primer Evangeli escrit.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Marc 16,15-20

Els digué:
--Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat. Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.
Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s'assegué a la dreta de Déu. Ells se n'anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l'acompanyaven.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui l’Església d’Occident juntament amb la bizantina copto-siríaca, fan memòria de l’evangelista Marc. Marc, era cosí de Bernabé i des de jove freqüentava la comunitat dels deixebles de Jesús que es reunien a casa la seva mare, com relaten els Fets dels Apòstols (12,12). La tradició l’identifica amb el jove que durant la passió va fugir dels guàrdies nu, deixant a les seves mans el llençol amb el qual es cobria. Cap a l’any 44, Marc va acompanyar Pau i Bernabé a Xipre i Pamfília en el seu primer viatge missioner. Es va retrobar amb l’apòstol a Roma i es va quedar al seu costat mentre va ser a la presó. Més tard, va decidir seguir Pere el qual en la seva primera carta, com hem escoltat, l’anomena «fill meu», i diu la tradició que li va fer d’intèrpret. A Roma, atenent a les nombroses peticions dels cristians, va escriure l’Evangeli que porta el seu nom. És el primer Evangeli que es va escriure i recull el testimoni de la predicació de Pere en la capital de l’imperi. La memòria de l’evangelista va lligada de manera especial a Alexandria, ciutat on va fundar l’Església i va patir martiri. Així va viure la tensió missionera present en les paraules que conclouen el seu evangeli. Resumeix, en poques paraules, el cor del missatge cristià que els deixebles han de predicar fins als confins de la terra. La litúrgia copta, la de l’Església d’Egipte, anomena Marc «testimoni dels sofriments del Fill unigènit». Marc, en l’evangeli que va escriure, encoratja a fixar la mirada en el misteri del Servent sofrent en el qual s’amaga la glòria del Fill de l’home. No és cap casualitat que el primer convers a la fe cristiana en el moment de la mort de Jesús, sigui un centurió romà. En veure com moria aquell just, el centurió va dir: «És veritat: aquest home era Fill de Déu». (Mc 15,39). Avui podria ser el moment oportú per començar a llegir complert l’Evangeli de Marc per arribar a conèixer el seu cor i imitar la seva passió.


25/04/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge