Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria dels apòstols Felip i Jaume.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Joan 14,6-14

Jesús li respon:
--Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d'ara ja el coneixeu i l'heu vist.
Li diu Felip:
--Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més.
Jesús li respon:
--Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me'n vaig al Pare. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, jo ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, jo la faré.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

La memòria dels dos apòstols se celebra conjuntament, des del segle VI, quan a Roma va ser dedicada la Basílica dels Sants Apòstols que conserva les seves relíquies. Felip, que era de Betsaida, va ser un dels primers cridats per Jesús. És a ell que Jesús pregunta quants pans tenen, abans de la primera multiplicació dels pans i els peixos. A Felip es dirigeixen els dos grecs que volien veure Jesús. És ell qui demana a Jesús: «Senyor, mostra’ns el Pare, i no ens cal res més». Segons una antiga tradició, Felip va predicar l’Evangeli a Àsia Menor i va morir màrtir a Frígia. A l’apòstol Jaume se l’identifica com el fill de Zebedeu i també com a germà de Jesús. Va ser el primer responsable de la comunitat judeocristiana de Jerusalem. Se li atribueix la primera de les epístoles catòliques, adreçada als judeocristians de la diàspora. La tradició explica que va morir en ser tirat des del pinacle del temple mentre pregava amb les mateixes paraules de Jesús: «Pare, perdona’ls, que no saben el que fan». Són esplèndides les paraules de sant Agustí que canta l'amor dels apòstols quan han arribat fins al martiri: «Considereu, germans, la magnitud de l'esdeveniment pel qual els homes van ser enviats per tot el món per anunciar que un home mort havia pujat al cel i a causa d'aquest anunci van patir tot el que el món embogit els imposava: pèrdues, exili, presó, turments, flames, feres, creus i la mort. Potser Pere moria per una glòria personal? Algun moria perquè un altre fos enaltit, a un se li donava mort perquè un altre rebés adoració. Podria fer això qui no hagués estat animat pel foc de la caritat i de la consciència íntima de la veritat?» Tot això era possible perquè freqüentaven Jesús. Havien trobat el mestre que havia canviat les seves vides. L’Evangeli ens mostra Jesús com el camí, la veritat i la vida. Ell ens conduirà al Pare. Felip, en nom de tots, li demana:«Senyor, mostra’ns el Pare, i no ens cal res més». Jesús respon amb un angoixat retret: «Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare».Toquem aquí el cor de la fe cristiana. A Déu el trobem a través de Jesús. «A Déu ningú no l'ha vist mai», escriu Joan en la seva primera epístola (4,12). Jesús ens el revela. Felip i Jaume, amb el seu testimoni ens ho continuen dient perquè augmenti la nostra fe.


03/05/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge