Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

El poble gitano, també el de fe musulmana, celebra el dia de Sant Jordi, el qual va morir màrtir per tal d’alliberar l’Església.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Filipencs 3,1-16

Finalment, germans meus, viviu contents en el Senyor! A mi no se'm fa pesat d'escriure-us sempre les mateixes coses i, a més, tot això a vosaltres us referma. Aneu amb compte amb els qui són gossos! Compte amb els mals operaris! Compte amb aquesta gent partidària de la mutilació! De fet, els qui portem la circumcisió som nosaltres, i no ells, perquè donem culte a Déu conduïts pel seu Esperit i ens gloriem en Jesucrist, en comptes de refiar-nos d'un títol humà.
I això que jo també tindria raons per a refiar-me de títols humans! Si algú creu que es pot refiar de títols com aquests, jo me'n puc refiar encara més: circumcidat el dia vuitè, sóc israelita de naixement, de la tribu de Benjamí, hebreu i fill d'hebreus; en l'observança de la Llei, era fariseu; en el zel per la meva religió, perseguia l'Església; i en el compliment de la justícia que prescriu la Llei, era irreprensible.
Però aquestes coses que per a mi eren guanys, pel Crist les he considerades pèrdues. Més encara, tot ho considero una pèrdua, comparat amb el bé suprem que és conèixer Jesucrist, el meu Senyor. Per ell m'he avingut a perdre-ho tot i a considerar-ho escòria, a canvi de guanyar-lo a ell i de viure unit a ell; no tinc, doncs, una justícia pròpia, la que prové de la Llei, sinó que tinc la justícia que se'ns dóna per la fe en Crist, la que prové de Déu i es fonamenta en aquesta fe. Així conec el Crist i la força de la seva resurrecció i puc entrar en comunió amb els seus sofriments, tot configurant-me a la seva mort, esperant d'arribar a la resurrecció d'entre els morts.
No vull dir que ja hagi assolit tot això o que ja sigui perfecte. Hi corro al darrere per tal d'apoderar-me'n, ja que també Jesucrist es va apoderar de mi. Germans, no em penso pas que ja me n'hagi apoderat, però tinc un objectiu: oblidar-me del que queda enrere i llançar-me cap allò que hi ha al davant. Corro cap a la meta per aconseguir el premi que Déu ha convocat allà dalt per mitjà de Jesucrist. Els qui volem ser perfectes hem de tenir aquests sentiments! I si algú de vosaltres veu les coses d'una altra manera, Déu ja li revelarà això que us dic! Sobretot, visquem d'acord amb allò que ja hem aconseguit.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

La comunitat de Filips no estava vivint un moment gaire planer. Es comprèn a partir d’aquest fragment de la carta. Pau havia parlat ja dels adversaris, aquí parla de «gossos», de «mals operaris» i d’altres que segurament utilitzaven la circumcisió, signe de pertinença al poble jueu, com a factor de superioritat en el si d’una comunitat formada per persones d’orígens diversos. L’apòstol es veu gairebé obligat a elogiar-se a si mateix com a membre irreprotxable del poble d’Israel (vv. 5-6). Però utilitza aquest argument per dir que això no és el que compta als ulls del Senyor. En efecte, per a ser deixeble no compten els «títols», és a dir l’origen, la condició social, la cultura o qualsevol altre cosa que ens faci diferents dels altres. En definitiva, no s’és deixeble ni per naixement ni per pertinença, sinó només per la fe. Pau considera tot això «escòria» comparant-ho amb el do que ha rebut: la gràcia de trobar el Senyor i d’esdevenir semblant a ell. Per això, ell veu la seva vida com una cursa per arribar a conformar-se a Crist en tot, per immergir-se en la seva mort i en la seva resurrecció. Pau ens transmet el desig d’una vida cristiana dirigida tota ella a la realització de la comunió plena amb el Senyor. També en la tribulació, el cristià viu la mateixa joia que l’apòstol recomana als cristians de Filips (3,1).


06/05/2013
Preg…ria pels malalts


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge