Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de Sant Nil, stàrets rus (+1508). Va ser pare de monjos als quals va ensenyar el gran amor del Senyor pels homes, exhortant-los a demanar a Déu de tenir el seu mateix sentiment (en grec, «macrothimia»). Record de la Pregària pels nous màrtirs del segle XX, presidida per Joan Pau II al Colosseu de Roma al costat dels representants de les Esglésies cristianes.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Filipencs 4,4-9

Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. No us inquieteu per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies. I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist.
Finalment, germans, interesseu-vos per tot allò que és autèntic, respectable, just, pur, amable, lloable, tot allò que sigui virtuós i digne d'elogi. Poseu en pràctica allò que de mi heu après i rebut, vist i sentit. I el Déu de la pau serà amb vosaltres.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Pau no estalvia paraules per exhortar la comunitat de Filips a viure amb alegria: «Viviu sempre contents en el Senyor. Ho repeteixo: viviu contents!» Sabent les dificultats que passaven tant Pau com la mateixa comunitat, ens podria sorprendre aquesta insistència a invitar-los a estar contents. I és precisament la joia la que allibera el cor de l’amor per un mateix i l’obre al «bon tracte» amb tots. El motiu de la joia, de fet, rau en la certesa que «el Senyor és a prop». Aquesta proximitat, no és només la raó de l’alegria del deixeble, sinó la força per poder canviar el cor i vèncer la tristesa que envolta el món. Però, com és possible no angoixar-se davant una vida sovint difícil? Com és possible no entristir-se davant la feblesa del nostre cos i la poca consistència dels nostres sentiments? La joia de la proximitat de Jesús obre les portes a la pregària constant. Pau ens convida a exposar a Déu totes les nostres necessitats per trobar aquella pau que el món no sap donar. Per això, la pregària ha de ser el centre de la vida de cada creient i de cada comunitat. De la pregària brollen sentiments i pensaments nous, «respectables, justos, purs, amables, lloables». En la pregària, amb un cor i un pensament renovats, lloem Déu i pacifiquem la vida del món. «I el Déu de la pau serà amb vosaltres!», afirma l’apòstol.


07/05/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge