Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Sosté la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de Sant Nil, stàrets rus (+1508). Va ser pare de monjos als quals va ensenyar el gran amor del Senyor pels homes, exhortant-los a demanar a Déu de tenir el seu mateix sentiment (en grec, «macrothimia»). Record de la Pregària pels nous màrtirs del segle XX, presidida per Joan Pau II al Colosseu de Roma al costat dels representants de les Esglésies cristianes.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Filipencs 4,4-9

Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. No us inquieteu per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies. I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist.
Finalment, germans, interesseu-vos per tot allò que és autèntic, respectable, just, pur, amable, lloable, tot allò que sigui virtuós i digne d'elogi. Poseu en pràctica allò que de mi heu après i rebut, vist i sentit. I el Déu de la pau serà amb vosaltres.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Pau no estalvia paraules per exhortar la comunitat de Filips a viure amb alegria: «Viviu sempre contents en el Senyor. Ho repeteixo: viviu contents!» Sabent les dificultats que passaven tant Pau com la mateixa comunitat, ens podria sorprendre aquesta insistència a invitar-los a estar contents. I és precisament la joia la que allibera el cor de l’amor per un mateix i l’obre al «bon tracte» amb tots. El motiu de la joia, de fet, rau en la certesa que «el Senyor és a prop». Aquesta proximitat, no és només la raó de l’alegria del deixeble, sinó la força per poder canviar el cor i vèncer la tristesa que envolta el món. Però, com és possible no angoixar-se davant una vida sovint difícil? Com és possible no entristir-se davant la feblesa del nostre cos i la poca consistència dels nostres sentiments? La joia de la proximitat de Jesús obre les portes a la pregària constant. Pau ens convida a exposar a Déu totes les nostres necessitats per trobar aquella pau que el món no sap donar. Per això, la pregària ha de ser el centre de la vida de cada creient i de cada comunitat. De la pregària brollen sentiments i pensaments nous, «respectables, justos, purs, amables, lloables». En la pregària, amb un cor i un pensament renovats, lloem Déu i pacifiquem la vida del món. «I el Déu de la pau serà amb vosaltres!», afirma l’apòstol.


07/05/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
MAR
26
Diumenge 26 de març
Litúrgia del diumenge
MAR
27
Dilluns 27 de març
Pregària pels pobres
MAR
28
Dimarts 28 de març
Pregària amb Maria, mare del Senyor
MAR
29
Dimecres 29 de març
Pregària amb els sants
MAR
30
Dijous 30 de març
Pregària per l'Església
MAR
31
Divendres 31 de març
Pregària de la santa creu
ABR
1
Dissabte 1 de abril
Pregària de la vigília
ABR
2
Diumenge 2 de abril
Litúrgia del diumenge