Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de sant Maties, apòstol


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Fets dels Apòstols 1,21-26

Cal, doncs, que sigui amb nosaltres testimoni de la resurrecció de Jesús, el Senyor, un d'aquests homes que ens acompanyaren durant tot el temps que ell visqué entre nosaltres, des del dia que Joan el batejà fins al dia que fou endut d'enmig nostre cap al cel.
En van proposar dos: Josep, l'anomenat Barsabàs, que duia el sobrenom de Just, i Maties. Llavors pregaren així:
«Senyor, tu coneixes el cor de tots; fes-nos veure quin d'aquests dos has escollit per a ocupar el lloc d'aquell ministeri apostòlic que Judes abandonà per anar-se'n al lloc que li corresponia.»
Ho van fer a sorts, i sortí elegit Maties, que fou agregat als onze apòstols.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui fem memòria de l’apòstol Maties. Maties és elegit para a recompondre el nombre dels dotze, que correspon a les dotze tribus d’Israel, és a dir, tot el poble elegit. En aquell nombre hi havia un anhel de totalitat, d’universalitat que no podia minvar ni molt menys desaparèixer. Així era en aquell temps, i així és ara. Per a Jesús, tots els homes i dones han de rebre l’anunci de la salvació. I, per tant, l’Església té l’obligació de comunicar-la fins als confins de la terra. Per aquest motiu els apòstols havien d’elegir el «dotzè»: cap poble, cap nació, cap persona és aliena a l’amor de l’Església, a la seva preocupació. A tots ha de ser comunicat l’Evangeli. L’esperit universal de Jesús és part integrant de la missió de la comunitat cristiana. No es tractava doncs, d’elegir una persona qualsevol. De fet, primer s’estableix el criteri a seguir: l’escollit havia d’haver viscut amb Jesús, l’havia d’haver escoltat, vist, tocat i seguit, en resum, n’havia de ser un autèntic testimoni. La tradició considera Maties un dels seixanta-dos deixebles de Jesús. En el prefaci de la litúrgia ambrosiana es canta: «Perquè el nombre dels apòstols fos complet, vas dirigir una mirada singular sobre Maties, iniciat en el seguiment i els misteris del teu Crist. La seva veu s’afegeix a la dels altres onze testimonis del Senyor i va portar al món l’anunci que Jesús de Natzaret era de veritat ressuscitat i als homes els era obert el regne dels cels». En Maties podem identificar el nom dels deixebles de tots els temps. A tots aquells a qui és confiada la cura de la comunitat se’ls demana de viure l’Evangeli personalment, en primer lloc, en primera persona. Només aquell que escolta i posa en pràctica la Paraula de Déu, la podrà comunicar als altres. L’elecció del dotzè indica a cadascú de nosaltres com hem d’acollir l’Evangeli en el cor per ser un testimoni fidel de Jesús entre els homes.


14/05/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge