Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòries dels sants Addai i Mari, fundadors de l’Església caldea. Pregària pels cristians de l’Irak.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Hebreus 1,5-14

Perquè, a quin dels àngels Déu ha dit mai: Tu ets el meu Fill; avui jo t'he engendrat? I encara: Jo li seré pare, i ell serà per a mi un fill? D'altra banda, quan presenta al món el seu primogènit, diu: Que l'adorin tots els àngels de Déu.
Dels àngels diu només: Ell fa dels seus àngels esperits; dels seus ministres, flames de foc. En canvi, del Fill diu: El teu tron, oh Déu, es manté pels segles dels segles, i el ceptre just és el ceptre del teu Regne. Has estimat la justícia i has avorrit la maldat; per això el teu Déu t'ha preferit als teus companys i t'ha ungit, oh Déu, amb perfums de festa. I encara: Tu, Senyor, al principi vas assentar la terra, i el cel és obra de les teves mans; ells passaran, però tu perduraràs. Tots s'envelliran com un vestit, els plegaràs com un mantell, com qui es canvia de roba. Però tu ets sempre el mateix i els teus anys no tindran fi.
De quin dels àngels Déu ha dit mai: Seu a la meva dreta, i espera que posi els enemics com a escambell dels teus peus? Els àngels només són esperits que exerceixen un ministeri, enviats per a fer un servei als qui han d'heretar la salvació.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

La Carta ha parlat del Fill com la revelació definitiva de Déu. El Fill és aquell que els creients han d’escoltar i seguir. En efecte, Déu l’ha constituït Senyor de tota la creació. La Carta, amb una seqüència de set citacions de l’Antic Testament, vol mostrar als cristians que el Fill ha portat a compliment totes les profecies de l’Antic Testament. Amb una interpretació cristològica dels salms, l’autor composa un himne sobre la glorificació de Jesús que recorda un himne anàleg, aquell de l’abaixament de Jesús que trobem a la Carta als Filipencs. Però en aquest cas l’autor no contempla l’abaixament que Pau recorda i, en canvi, canta allò que ha esdevingut en els cels, l’entronització de Jesús com Senyor de la història i del món. Descriu aquest enaltiment en el cel amb la cerimònia d’entronització dels sobirans orientals. El ritus, una veritable litúrgia, comença amb l’adopció del nou rei per part de Déu que diu: «Tu ets el meu Fill; avui jo t’he engendrat». Dirigint-se a la cort celestial afirma: «Jo li seré pare, i ell serà per a mi un fill». I després d’haver acollit el nou rei, s’invita als grans personatges del regne (els àngels) a prosternar-se davant al nou entronitzat: «Que l’adorin tots els àngels de Déu». En definitiva el Senyor confia els poders del regne a Crist amb la donació del ceptre, la unció reial i l’accés al tron. Amb una lectura espiritual dels salms, l’autor hi llegeix la prefiguració de la reialesa consistent i forta del Fill. Es tracta d’una reialesa ja establerta per sempre i que, tanmateix espera ser completada per l’acció de Déu mateix amb la definitiva derrota de l’enemic, segons les paraules del salm: «Seu a la meva dreta i espera que posi els enemics com a escambell dels teus peus». L’autor sent la urgència de cridar de nou la comunitat cristiana, provada per les forces del mal i dubtosa de la victòria de Déu, a la consciència de la força de Jesús ressuscitat que ja ha vençut el mal i la mort.


28/05/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge