Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jo sóc el bon pastor,
les meves ovelles escolten la meva veu,
i hi haurà un sol ramat i un sol pastor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Hebreus 2,5-18

Perquè no és pas als àngels que Déu ha sotmès el món renovat de què ara parlem. En les Escriptures, algú en dóna testimoni dient: Què és l'home, perquè te'n recordis? Què és un mortal, perquè el tinguis present? L'havies posat un moment per sota dels àngels, l'has coronat de glòria i dignitat, tot ho has sotmès sota els seus peus. Per tant, si Déu ho ha sotmès tot a ell, vol dir que no ha deixat res fora del seu domini. De fet, encara no veiem que tot li estigui sotmès, però contemplem com Jesús, posat un moment per sota dels àngels, ha estat ara coronat de glòria i dignitat, per mitjà de la passió i de la mort. Així Déu ens ha fet la gràcia que ell morís per tothom.
Déu, que ho ha creat tot i ho ha destinat tot a ell mateix, volia portar molts fills a la glòria, i va decidir que el qui havia de guiar-los a la salvació arribés a la plenitud per mitjà dels sofriments. Tant el qui santifica com els qui són santificats tenen un mateix origen; per aquesta raó, ell no s'avergonyeix d'anomenar-los germans, i diu: Anunciaré el teu nom als meus germans, et lloaré enmig del poble reunit. I encara: En ell tinc posada la meva confiança. I també: Aquí ens teniu, a mi i els fills que Déu m'ha donat. Així, doncs, ja que els fills tenen en comú la mateixa condició humana, també Jesús va compartir aquesta condició per destituir amb la seva mort el diable, que tenia el domini de la mort, i per alliberar els qui, per por de la mort, estaven condemnats a ser esclaus tota la vida. Ell no ha vingut a ajudar els àngels, sinó els descendents d'Abraham.
Per això calia que es fes en tot semblant als germans i així fos davant de Déu un gran sacerdot compassiu i digne de confiança que expiés els pecats del poble. I havent passat ell mateix la prova del sofriment, ara pot ajudar els qui són provats.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Us dono un manament nou:
que us estimeu els uns als altres.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

«Què és l’home, perquè te’n recordis? Què és un mortal, perquè el tinguis present?» La citació del salm 8 l’ha feta l’autor de la Carta per tal de recordar als creients l’extraordinari amor de Déu que, per salvar l’home del poder del mal i de la mort, no resta mirant des de les altures del cel sinó que envia el seu propi Fill perquè prengui cura de l’home i el salvi. Per al Senyor, els homes no són poca cosa sinó objecte del seu amor. És aquest amor sense límits pels homes, per «portar molts fills a la glòria» (v. 10), el que ha mogut el Senyor a enviar al seu Fill a la terra. I el Fill ha davallat fins el més profund de la humanitat, fins a l’abisme on els homes s’han deixat caure, per tal de recollir-los a tots i rescatar-los salvats. Jesús ha esdevingut d’aquesta manera el «qui havia de guiar-los a la salvació» (v. 10), el nostre «germà». Tot i essent Fill de l’Altíssim no es va avergonyir de nosaltres, del nostre pecat, de la nostra pobresa. Al contrari, va dir al Pare: «Anunciaré el teu nom als meus germans, et lloaré enmig del poble reunit» (v. 12). Per aquells cristians que vivien sota l’angoixa de les persecucions i dels sofriments, aquest anunci era una gran consol, ja que allò que pròpiament els oprimia i els angoixava en aquesta terra, en realitat posava en evidència els seus cors en la certesa de la futura salvació. El lligam de la filiació directa amb Déu i el d’una fraternitat consistent amb els homes han fet de Jesús «gran sacerdot» per als cristians i per la humanitat sencera. És la primera vegada que en el Nou Testament s’utilitza per Jesús el títol de «gran sacerdot». No se li atribueix per allunyar-lo dels homes, sinó tot al contrari, Ell ha «esdevingut» gran sacerdot per la seva radical fraternitat amb nosaltres. En aquesta comunió que uneix el Pare, el Fill i la comunitat dels germans s’entreveu el misteri mateix de l’Església, entesa com una comunitat que prega i que es admesa a la presència del tron de Déu gràcies al gran sacerdot Jesucrist.


30/05/2013
Preg…ria per l?Esgl‚sia


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge