Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de l’apòstol Bernabé, company de Pau a Antioquia i en el primer viatge Apostòlic.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Fets dels Apòstols 11,19-26

Els qui s'havien dispersat amb motiu de la persecució que va seguir a la mort d'Esteve, van arribar fins a Fenícia, Xipre i Antioquia, sense predicar la paraula a ningú més que als jueus; tanmateix, n'hi havia alguns de Xipre i de Cirene que, en arribar a Antioquia, anunciaven també als grecs la bona nova de Jesús, el Senyor. I com que la mà del Senyor era amb ells, un gran nombre de persones van creure i es convertiren al Senyor.
Quan aquestes noves van arribar a oïda de l'església de Jerusalem, enviaren Bernabé a Antioquia. Tan bon punt Bernabé hi arribà i veié els fruits de la gràcia de Déu, se'n va alegrar i els encoratjava tots a mantenir-se fidels al Senyor amb cor decidit, ja que ell era un home bo i ple de l'Esperit Sant i de fe. Així molta gent fou guanyada per al Senyor. Llavors Bernabé se'n va anar a Tars a buscar Saule; el va trobar i se l'endugué a Antioquia. Durant un any sencer van viure en aquella comunitat i instruïen molta gent. Fou a Antioquia on per primera vegada els deixebles van rebre el nom de cristians.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui l’Església fa memòria de Bernabé. Encara que no era un dels Dotze, Bernabé va rebre el títol d’apòstol a causa de l’important paper que va exercir en la primera comunitat cristiana. Natiu de Xipre, Josep, anomenat Bernabé, és a dir «fill de la consolació», va vendre el camp de la seva propietat i va entregar als apòstols els diners recollits. Amb aquest gest va demostrar haver entès que només qui es despulla de les seves riqueses segueix a Crist i coopera en l’edificació d’una comunitat d’amor. Els apòstols el van elegir i el van enviar a Antioquia, tercera capital de l’imperi romà, on l’Evangeli havia estat predicat no només als jueus, sinó també als pagans. Per primera vegada, la comunitat no estava formada només de deixebles d’origen jueu. Precisament en aquella ciutat els deixebles de Jesús van ser anomenats per primera vegada «cristians», probablement perquè la notable afluència de pagans distingia marcadament aquesta nova comunitat de les comunitats jueves. Una de les grans ciutats de l’Imperi veia néixer enmig de la seva vida complexa i convulsa, una nova llum que donava esperança a molts. Bernabé, en tenir coneixença de la conversió de Pau, el va convidar a Antioquia per testimoniar davant de tots l’encontre que havia tingut amb Crist. I el va portar a Jerusalem per presentar-lo als altres apòstols i per defensar la predicació de l’Evangeli als pagans sense sotmetre’ls a la circumcisió. Bernabé va emprendre amb Pau el primer gran viatge apostòlic portant també Joan Marc, el seu nebot, encara jove testimoni de la passió del Senyor. La comunitat cristiana, obedient a l’acció de l’Esperit, es va deixar guiar més enllà dels límits de la mateixa ciutat per comunicar l’Evangeli fins als confins de la terra. En el concili de Jerusalem, amb l’apòstol Pau va defensar l’evangelització dels pagans. Diu la tradició que, després d’haver predicat també a Roma i a Milà, va anar a Salamina on va morir màrtir. El seu testimoni assenyala la urgència, també avui, de comunicar novament l’Evangeli fins als confins de la terra i en els nous horitzons humans, ètics i socials que s’obren davant nostre a l’inici del mil•lenni. L’exemple de Bernabé ens impulsa a recórrer aquests nous camins únicament amb l’ajuda de l’Evangeli i la companyia del Senyor. La missió de l’Església no neix de projectes humans o de l’afany d’expansió. L’Esperit del Senyor, que Jesús havia promès als apòstols i als qui serien seguidors seus, empeny els deixebles de cada època perquè recorrin els camins del món i els dels cors per comunicar l’Evangeli de l’amor. També avui la comunitat cristiana s’ha de posar a l’escolta de l’Evangeli i sentirà encara la veu que diu: «Separeu-me Bernabé i Saule per a dedicar-los a l’obra a què els he cridat». I cadascú pot aplicar-se aquesta invitació del Senyor.


11/06/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge