Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Hebreus 10,32-39

Recordeu-vos d'aquells primers temps, quan tot just havíeu rebut la llum i ja vau sostenir un combat fort i dolorós; els uns us convertíreu en espectacle per a la gent quan sofríreu oprobis i persecucions, els altres us vau fer solidaris dels qui patien aquests maltractaments. Vau compartir els sofriments dels presos i vau acceptar amb goig que us espoliessin dels vostres béns, sabent que posseïu altres béns millors, que duren per sempre. Per tant, no perdeu la vostra valentia, ja que per ella rebreu una gran recompensa.
Us cal molta constància per a complir la voluntat de Déu i obtenir així el que ell ha promès. Perquè d'aquí a un moment, tan sols un moment, vindrà el qui ha de venir, no tardarà. El meu just viurà per la fe, però si es fa enrere no m'hi complauré. Nosaltres no som dels qui es fan enrere i es perden, sinó dels qui creuen i se salven.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Comença la tercera part de la carta. L’autor exhorta els cristians a la constància i perseverança en la vida cristiana. Les comunitats d’aquell temps passaven per moments particularment difícils, assetjades per no poques dificultats. Evidentment es donaven casos d’alguns errors i el seu testimoniatge havia minvat, potser per un cristianisme viscut d'una manera més individualista i, per tant, menys significatiu i poc profètic. L’autor recorda a aquests cristians el fervor que havien tingut en el temps de la seva conversió, quan afrontaven amb coratge tots els sacrificis que feien per donar testimoni de l’Evangeli: no només no es feien enrere davant les dificultats i els perills sinó que els afrontaven junts «amb goig». Els recorda que «els uns us convertíreu en espectacle per a la gent quan sofríreu oprobis i persecucions», i que vivien una profunda solidaritat els uns vers els altres: «Vau compartir els sofriments dels presos i vau acceptar amb goig que us espoliessin dels vostres béns». La raó última d’aquesta valentia estava en la convicció que posseïen «altres béns millors, que duren per sempre». Probablement el fervor inicial —l’Apocalipsi en diria: l’entusiasme del «primer amor» (Ap 2,4)— s’havia refredat, i havia estat substituïda per una actitud passiva en el seguiment de l’Evangeli, un esperit resignat davant les dificultats sobrevingudes. Tot i que no visquem en situacions adverses com els cristians d’aquells temps també nosaltres coneixem prou bé aquest tipus de concessió. No resulta massa difícil deixar-se dominar per la resignació i l’immobilisme, típics d’una cultura egocèntrica i consumista que erosionen des de dins la força profètica de l’Evangeli. Els cristians acaben per no tenir esperança i en conseqüència deixen de treballar per un món nou, més solidari i menys violent. L’autor ens exhorta a redescobrir la virtut de la constància, és a dir, a perseverar en el seguiment de l’Evangeli i no abandonar la «parresia», aquella confiança en Déu que representa la veritable força del creient i que permet restar ferm fins i tot en un món hostil a l’Evangeli i als que el segueixen.


18/06/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
23
Dilluns 23 de octubre
Pregària pels pobres
OCT
24
Dimarts 24 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
25
Dimecres 25 de octubre
Pregària amb els sants
OCT
26
Dijous 26 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
27
Divendres 27 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
28
Dissabte 28 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
29
Diumenge 29 de octubre
Litúrgia del diumenge