Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

L’Església d’Occident i l’Església d’Orient recorden el naixement de Joan Baptista, el «més gran d’entre els nascuts de dona», que va preparar el camí del Senyor.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Lluc 1,57-66.80

Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven.
Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient:
--No! S'ha de dir Joan!
Ells li replicaren:
--Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom!
Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure: «El seu nom és Joan.» Tots van quedar meravellats. A l'instant Zacaries va recobrar la paraula i començà a beneir Déu. Un gran respecte s'apoderà de tots els veïns. La gent parlava d'aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?»
Realment, la mà del Senyor era amb ell.
L'infant creixia i s'enfortia en l'Esperit, i va viure al desert fins al dia que es manifestà a Israel.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Església celebra avui el naixement de Joan Baptista, el precursor de Crist. És una festa molt antiga. Junt amb Jesús, el Baptista és l’únic personatge del Nou Testament del qual es recorda el dia del seu naixement. Joan amb Maria, en l’iconostasi bizantina són representats al costat de la porta central, que representa el Crist, convidant els fidels a dirigir la mirada vers Ell. Joan ha nascut per indicar als homes el camí que porta a Jesús. És venerat també a l’Islam: les seves relíquies es conserven a la mesquita dels Omeies a Damasc. Quan en el segle IV es va fixar el naixement de Jesús a finals de desembre, el del Baptista va passar a finals de juny, com volent respectar la cronologia dels Evangelis, que situen el naixement del precursor sis mesos abans del de Jesús. Joan, fill del sacerdot Zacaries i d’Isabel, és en realitat fruit de la promesa de Déu i anuncia els temps messiànics en els quals la que és estèril serà mare i la llengua del mut proclamarà lloances. L’Evangeli ens mostra Zacaries que davant el miracle del naixement del fill, anunciat per l'àngel, no pot contenir la seva alegria. Després d’un moment d’incredulitat, va reconèixer que la Paraula de Déu és forta i eficaç. I ara, sent ja creient, deixa de ser mut, la seva llengua queda lliure i pot parlar, el seu cor és ple d’alegria per aquell fill, fruit de la Paraula de Déu. El naixement de Joan fa que tots es meravellin, no només a casa de Zacaries sinó també entre els veïns, com passa sempre que s’escolta i es posa en pràctica l’Evangeli. L’Evangeli crea sempre un clima diferent, nou, entre la gent. Zacaries no pot contenir la seva alegria i esclata en un cant de joia —el conegut cant del «Benedictus»— pel petit Joan, que anirà «davant el Senyor per preparar els seus camins». L’alegria de Zacaries pot ser també la nostra. L’alegria es manifesta sempre que hi ha homes i dones que saben acollir l’Evangeli. Llavors els homes s’obren a l’amor i surten de l’ombra de la mort, dirigint els seus passos pel camí de la pau.


24/06/2013
Preg…ria pels pobres


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge