Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de sant Ireneu, bisbe de Lió i màrtir (130-202): des d’Anatòlia va anar a França a predicar l’Evangeli.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Hebreus 13,18-24

Pregueu per nosaltres: estem convençuts que la nostra consciència és recta, i en tota ocasió volem portar-nos com cal. Sobretot, us demano que pregueu perquè Déu em faci retornar a vosaltres ben aviat.
Que el Déu de la pau, que ha fet pujar d'entre els morts Jesús, Senyor nostre, el gran pastor de les ovelles, gràcies a la sang d'una aliança eterna, us perfeccioni amb tota mena de béns perquè pugueu complir la seva voluntat; que ell mateix, per Jesucrist, faci en nosaltres allò que li és plaent. A Jesucrist sigui donada la glòria pels segles dels segles. Amén.
Us prego, germans, que aguanteu pacientment aquesta exhortació. De fet, l'escrit que us trameto és breu. Us faig saber que el nostre germà Timoteu ha estat posat en llibertat. Si arriba aviat, us vindré a veure juntament amb ell. Saludeu tots els vostres dirigents i tot el poble sant. Us saluden els d'Itàlia.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

En aquests versets finals de la carta, l’autor surt una mica de l’anonimat encara que les indicacions que ens dóna no siguin suficients per il•luminar els motius i circumstàncies que han originat aquest escrit. És significatiu que la primera petició sigui de pregària: «Pregueu per nosaltres». Segurament es troba en una situació difícil –—probablement és perseguit per la seva fe—, potser sent la responsabilitat de la comunitat i demana ajuda, sobretot a través de la pregària. Després desitja veure aviat els destinataris de la carta, i per aquest motiu els demana també que preguin. En tot cas, sembla ben clar que la comunió en la pregària és un pilar bàsic en la vida de les comunitats cristianes. Més d’una vegada apareix en els escrits del Nou Testament l’exhortació a pregar els uns pels altres. L’autor de la carta, després d’aquesta petició, expressa un ampli auguri que constitueix en certa manera el punt teològic conclusiu de la carta. Formula una solemne pregària de benedicció per la comunitat, i recorda una vegada més l’obra de salvació realitzada per Déu per destruir la mort. Recorda: «Que el Déu de la pau» ha «reconduït» (vegeu Is 63,11-13) del regne de la mort el seu ramat, Ell és el «gran pastor de les ovelles». D’aquesta manera resumeix l’ofici sacerdotal de Crist, Ell és el «promotor» i el «precursor». Per primera i única vegada en tota la carta es parla de la «resurrecció de Jesús». La benedicció que segueix té una empremta típicament paulina: que Déu compleixi en nosaltres allò que és bo i a ell plaent. Així doncs, nosaltres podem fer la voluntat de Déu (vegeu l0,7.9.36) només si Ell ens hi «predisposa». En la darrera exhortació l’autor prega pels lectors per tal que «aguanteu pacientment aquesta exhortació», gairebé excusant-se per haver escrit de forma «breu» pensaments difícils. Els demana «paciència» i un esforç seriós per acollir el missatge que els ha volgut trametre. Certament, és així per cada pàgina de l’Escriptura: cadascuna d’elles ha de ser acollida, meditada i conservada en el cor, com ho feia la mare de Jesús, que «conservava tot això en el seu cor» (Lc 2,51). És també en el mateix sentit que Gregori el Gran comentava: «La Sagrada Escriptura creix amb qui la llegeix».


28/06/2013
Preg…ria de la santa creu


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge