Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de Yaguine i Fodé, dos joves de 15 i 14 anys de Guinea Conakry, morts el 1999 de fred quan estaven amagats en el tren d’aterratge d’un avió ja que volien anar a estudiar a Europa. Memòria del beat Ceferino Jiménez Malla, màrtir gitano.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 13,1-14El Senyor m'ordenà això:
--Vés, compra't un cenyidor de lli i posa-te'l, nou encara, sense rentar.
Tal com el Senyor m'ordenava, em vaig comprar el cenyidor i me'l vaig posar. Després el Senyor em va comunicar la seva paraula per segona vegada. Em digué:
--Vés-te'n ara al riu Eufrates, treu-te el cenyidor que et vas comprar i amaga'l dins una escletxa de la roca.
Hi vaig anar i el vaig amagar, tal com m'havia ordenat el Senyor. Passats molts dies, el Senyor em va dir:
--Vés a l'Eufrates i recull el cenyidor que hi havies amagat per ordre meva.
Vaig anar-hi, vaig excavar i vaig treure el cenyidor del lloc on l'havia amagat, però el cenyidor s'havia podrit, no era bo per a res.
Llavors el Senyor em va comunicar la seva paraula. Em digué:
--Això us fa saber el Senyor: D'aquesta manera podriré l'orgull de Judà i el gran orgull de Jerusalem. Aquest poble malvat que no vol fer cas de les meves paraules, que es deixa guiar pel seu cor obstinat i va darrere els déus estrangers, els venera i els adora, acabarà com aquest cenyidor, que ja no és bo per a res. Com un cenyidor s'estreny a la cintura de l'home, jo em vaig unir estretament a la casa d'Israel i a la casa de Judà. Ho dic jo, el Senyor. Volia que fossin el meu poble i que per ells jo tingués anomenada, glòria i honor. Però ells no m'han escoltat.

»Digues-los també: "Això us fa saber el Senyor, Déu d'Israel: Els bots són per a omplir-los de vi." Ells et respondran: "Ja ho sabíem, que els bots són per a omplir-los de vi." Però tu replica: "Això us fa saber el Senyor: Jo embriagaré tots els habitants d'aquest país: els reis que seuen al tron de David, els sacerdots i els profetes, i fins al darrer dels habitants de Jerusalem. Els rebatré els uns contra els altres, pares i fills alhora. No els planyeré: ni llàstima ni compassió no m'impediran de destruir-los. Ho dic jo, el Senyor."

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Senyor demana a Jeremies que dugui a terme una acció que sigui com un signe del què succeeix. Paraules i signes acompanyen sovint la vida dels profetes, sobretot les de Jeremies i Ezequiel. També en els evangelis les paraules de Jesús van acompanyades de signes. L’Evangeli de Joan descriu la vida de Jesús com un conjunt de paraules i signes. I nosaltres som cridats a escoltar i també a veure. El Concili Vaticà II va parlar dels «signes dels temps» que els creients som cridats a entendre a través de la lectura de la Paraula de Déu, que és com l’alfabet que ens n’indica el seu significat. El signe que Jeremies ha de dur a terme és molt senzill: amagar el cenyidor en una escletxa del riu Eufrates (se sobreentén que Jeremies està exiliat amb el seu poble a Babilònia) per després recuperar-lo totalment podrit, de manera que «no era bo per a res». «D’aquesta manera podriré l’orgull de Judà i el gran orgull de Jerusalem». L’orgull no produeix res, més aviat redueix la vida al no res, de la mateixa manera que Jerusalem havia estat reduïda per la devastació. Si no escoltem Déu que parla, i si ens seguim només a nosaltres mateixos, convençuts de les nostres raons, no farem res de bo. L’orgull no és només l’origen del pecat, sinó l’origen d’una vida vana, sense futur. El significat del cenyidor l’explica el Senyor a Ezequiel: «Com un cenyidor s’estreny a la cintura de l’home, jo em vaig unir estretament a la casa d’Israel i a la casa de Judà. Ho dic jo el Senyor. Volia que fossin el meu poble i que per ells jo tingués anomenada, glòria i honor. Però ells no m’han escoltat». El Senyor ens demana que ens unim a ell, que visquem la nostra vida amb ell per ser el seu poble, el seu honor, la seva lloança i la seva glòria. Déu ens estima tant que s’abaixa fins a nosaltres. Ell no viu per a si mateix, vol que gaudim d’una aliança d’amor amb Ell. Es podria dir que el seu orgull som nosaltres.


02/08/2013
Preg…ria de la santa creu


Agenda de la setmana
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
23
Dilluns 23 de octubre
Pregària pels pobres
OCT
24
Dimarts 24 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
25
Dimecres 25 de octubre
Pregària amb els sants
OCT
26
Dijous 26 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
27
Divendres 27 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
28
Dissabte 28 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
29
Diumenge 29 de octubre
Litúrgia del diumenge