Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Vosaltres sou llinatge escollit,
sacerdoci reial, nació santa,
poble que Déu s’ha reservat
per a proclamar les seves meravelles.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 21,1-14Paraula que Jeremies va rebre del Senyor, quan el rei Sedecies li envià Paixhur, fill de Malquià, i el sacerdot Sefanià, fill de Maasseià, que li demanessin:
--Consulta el Senyor sobre nosaltres, ara que Nabucodonosor, rei de Babilònia, ens fa la guerra. Qui sap si el Senyor obrarà a favor nostre un dels seus fets prodigiosos i aquell rei s'allunyarà de nosaltres!
Jeremies els va dir:
--Digueu a Sedecies: "Això diu el Senyor, Déu d'Israel: Apartaré les armes que teniu a les mans per combatre el rei de Babilònia i els caldeus que us ataquen des de fora les muralles, i les aplegaré al mig de la ciutat. Jo mateix combatré contra vosaltres amb mà forta i amb braç poderós, amb indignació i enuig, i amb tota la fúria. Mataré tots els qui viuen en aquesta ciutat: homes i animals moriran d'una gran pesta. Després d'això agafaré Sedecies, rei de Judà, la seva cort i la gent de la ciutat que s'haurà escapat de la pesta, de l'espasa i de la fam, i els posaré en mans de Nabucodonosor, rei de Babilònia, en mans dels enemics que volen la seva mort. Els passaran a tall d'espasa sense compassió ni pietat. No els planyeran. Ho dic jo, el Senyor."
»Però, a aquest poble, digues-li: "Això diu el Senyor: Poso davant vostre el camí de la vida i el camí de la mort. El qui es quedi a la ciutat morirà per l'espasa, la fam o la pesta; però el qui en surti i es rendeixi als caldeus que us assetgen no morirà: tindrà la pròpia vida com a premi. He decidit la desgràcia d'aquesta ciutat i no pas el seu bé. Ho dic jo, el Senyor. Caurà en mans del rei de Babilònia, i ell hi calarà foc."

A la casa reial de Judà:
Escolteu la paraula del Senyor!
Descendents de David,
això us diu el Senyor:
«Judiqueu amb justícia cada matí,
arrenqueu l'oprimit
de mans de l'opressor;
altrament s'encendrà
el foc del meu enuig,
s'abrandarà i no l'apagarà ningú,
per les maldats que cometeu.
Vinc contra tu,
ciutat que vius a la vall,
penyal que domines la plana.
Ho dic jo, el Senyor.
Vosaltres dieu:
"Qui podrà baixar fins aquí?
Qui penetrarà
en els nostres amagatalls?"
Jo mateix us demanaré comptes,
tal com mereixen les vostres obres.
Ho dic jo, el Senyor.
En el vostre palau de cedres,
hi encendré un foc
que ho consumirà tot al seu voltant.»

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Vosaltres sereu sants,
perquè jo sóc sant, diu el Senyor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El rei n’envia alguns a demanar a Jeremies que consulti el Senyor sobre el futur del seu poble. Ens trobem en un moment difícil: Nabucodonosor, rei de Babilònia, la potència ascendent de l’època, és a punt de conquerir Jerusalem. Què cal fer? ¿Rendir-se davant l’invasor o resistir amb la guerra? La posició de Jeremies és clara. Aconsella en diverses ocasions al rei i al poble que es lliurin als babilonis, amb l’objectiu d’evitar una guerra que, de fet, no guanyarien. No es tracta de l’actitud d’un home condescendent, que cedeix a la violència d’un poble fort i sense escrúpols, com eren els babilonis. Jeremies sap que de res serveix oposar-se, és més, la resistència no farà sinó augmentar les tràgiques conseqüències de la guerra. La posició del profeta no és compartida, com es desprèn d’altres textos. Per això li posaran traves fins al final. Així i tot, en aquesta situació tan difícil el profeta no s’interessa només pel futur polític del seu poble, sinó que continua parlant en defensa de la justícia: «Escolteu la paraula del Senyor! Descendents de David, això us diu el Senyor: Judiqueu amb justícia cada matí, arrenqueu l’oprimit de mans de l’opressor». Practicar la justícia, sobretot amb els pobres, és una dels crides essencials de la paraula profètica, des d’Amós fins a Malaquies. Pau i justícia són dues realitats que s’han de trobar en la vida de cadascú i en la vida pública, com afirma el salmista: «La fidelitat i l’amor es trobaran, s’abraçaran la bondat i la pau; la fidelitat germinarà de la terra i la bondat guaitarà des del cel» (Sl 85,11-12). Massa sovint es parla de les dues realitats com si fossin oposades. Els cristians estan cridats a viure aquesta condició en qualsevol lloc, sense ideologies, aprenent a ser dels qui «treballen per la pau», com va indicar Jesús a les benaurances. L’anhel de pau ajudarà a la practica d’una justícia travessada per l’amor, la realització de la qual és la veritat. En un món que sembla tolerar i fins i tot justificar la guerra com a element de justícia, la Paraula de Déu ens adverteix perquè en tota ocasió treballem per a una justícia inseparable del compromís per la pau.


20/08/2013
Preg…ria amb els sants


Agenda de la setmana
NOV
19
Diumenge 19 de novembre
Litúrgia del diumenge
NOV
20
Dilluns 20 de novembre
Pregària per la pau
NOV
21
Dimarts 21 de novembre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
NOV
22
Dimecres 22 de novembre
Pregària amb els sants
NOV
23
Dijous 23 de novembre
Pregària per l'Església
NOV
24
Divendres 24 de novembre
Pregària de la santa creu
NOV
25
Dissabte 25 de novembre
Pregària de la vigília
NOV
26
Diumenge 26 de novembre
Litúrgia del diumenge