Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Sosté la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Lluc 1,39-47

Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces:
--Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!
Maria digué:

--La meva ànima magnifica el Senyor,
el meu esperit celebra
Déu que em salva,

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El calendari litúrgic fa avui memòria de Santa Maria Verge i Reina. Podríem dir que d’una certa manera aquesta festa completa la festa de Maria Assumpta, celebrada el dia quinze d’aquest mes d’agost. No obstant, és el mateix misteri que envolta la Mare de Jesús. El Concili Vaticà II escriu: «La Verge immaculada..., acabat el curs de la seva vida terrenal, fou assumpta a la glòria celestial en cos i ànima, i fou exaltada pel Senyor com a Reina de l’univers, perquè fos plenament conformada al seu Fill, Senyor dels qui dominen, Vencedor del pecat i de la mort». És un misteri molt gran perquè, a més de revelar-nos el futur vers al qual tots caminem, ens dóna una mare que continua estant davant nostre com signe de la misericòrdia sense límits de Déu. L’evangeli de la visita a Elisabet ens mostra la rapidesa amb la qual Maria ha respost al Senyor practicant aquella misericòrdia que ella havia rebut la primera. Escriu Lluc que Maria, després de saber per l’àngel que Elisabet esperava un fill, de seguida va anar a visitar-la. «De pressa», diu l’evangelista. L’Evangeli sempre porta pressa, empeny a sortir dels propis costums, preocupacions i pensaments. Quants pensaments deuria tenir Maria en aquells moments, després que la Paraula de Déu li havia capgirat completament la vida! L’Evangeli fa que ens aixequem de nosaltres mateixos i ens urgeix a estar al costat de qui pateix i passa necessitat, com l’anciana Elisabet que estava afrontant un embaràs difícil. Ella, així que veu la jove Maria arribar a casa seva, s’alegra profundament dins les seves entranyes. És la joia dels dèbils i dels pobres en sentir-se visitats pels «servents» i les «serventes» del Senyor, per aquells que han cregut en el compliment de les paraules del Senyor. La Paraula de Déu crea una aliança nova en el món, una aliança inusitada, la que hi ha entre els deixebles de l’Evangeli i els pobres.


22/08/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
MAR
26
Diumenge 26 de març
Litúrgia del diumenge
MAR
27
Dilluns 27 de març
Pregària pels pobres
MAR
28
Dimarts 28 de març
Pregària amb Maria, mare del Senyor
MAR
29
Dimecres 29 de març
Pregària amb els sants
MAR
30
Dijous 30 de març
Pregària per l'Església
MAR
31
Divendres 31 de març
Pregària de la santa creu
ABR
1
Dissabte 1 de abril
Pregària de la vigília
ABR
2
Diumenge 2 de abril
Litúrgia del diumenge