Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 23,1-8«Ai dels pastors que malmenen i dispersen les ovelles del meu ramat. Ho dic jo, el Senyor. Això diu el Senyor, Déu d'Israel, als pastors que pasturen el meu poble: Vosaltres heu dispersat les meves ovelles, les heu escampades i no les heu tingudes en compte. Doncs ara jo us demanaré comptes de la vostra mala conducta. Ho dic jo, el Senyor. Després jo mateix aplegaré la resta de les meves ovelles de tots els països on les he escampades i les faré tornar als seus prats. Allà seran fecundes i es multiplicaran. Els posaré al davant pastors que les pasturin: no tindran por i ningú no les esfereirà. No en faltarà cap a la crida. Ho dic jo, el Senyor.
»Vénen dies que faré néixer
un rebrot legítim al llinatge de David.
Regnarà com a rei assenyat
i defensarà en el país
el dret i la justícia.
Ho dic jo, el Senyor.
En el seu temps, Judà serà salvat
i Israel viurà segur.
I li donaran aquest nom:
"El Senyor és la nostra salvació."
»Vénen dies, diu el Senyor, en què ja no diran: "Juro per la vida del Senyor, que va treure els israelites del país d'Egipte", sinó: "Juro per la vida del Senyor que ha tret i ha fet tornar la descendència del poble d'Israel del país del nord i de tots els països on els havia escampat, perquè habitin en el seu territori." Ho dic jo, el Senyor.»


 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

«Ai dels pastors que malmenen i dispersen les ovelles del meu ramat!» Són paraules duríssimes contra els responsables d’Israel que ja no guien al ramat que el Senyor els ha confiat. Han oblidat el poble de Déu per ocupar-se de si mateixos. Es mostren tan distants que sembla que la gent els molesti. Ja no tenen consciència de la seva responsabilitat de pastors i han començat a fer el mal. Les ovelles del ramat, sense cap guia, van cap a la perdició. Ens podem preguntar si és possible canviar els nostres sentiments i abandonar el que era el tresor més preuat. Quan la malícia domina la vida, quan el mal es converteix en costum, quan l’egocentrisme supera les barreres, els pastors es tornen mercenaris: els qui haurien d’actuar pel bé de tots i especialment dels més petits, decideixen preocupar-se més d’ells mateixos que del bé dels altres. Llavors és el Senyor qui intervé i assumeix la defensa dels pobres i els necessitats, d’aquella part del ramat que pateix les ferides més greus, que suporta grans dolors, i que no troba qui s’ocupi d’ells. La misericòrdia és el nom sempre nou del Senyor, que es carrega a l’espatlla les ovelles soles i disperses. I és ell qui suscita nous pastors segons els sentiments del seu cor perquè guiïn les ovelles cap a les pastures, perquè les estimin amb un amor estable i atent. Els nous pastors són amics dels pobres i no permeten que ningú es perdi, que quedi a mercè de la por o del desànim, o bé que romangui sense consol. Els pobres —a semblança del poble del Senyor— moltes vegades són exiliats, estrangers en la seva pròpia terra. Els nous pastors, guiats pel «rebrot legítim», el messies-rei que defensarà la justícia i repararà tot greuge, seran capaços de donar repòs a la humanitat dels més petits i oferir-los pau i felicitat. El Senyor Jesús crida els seus deixebles i els constitueix en defensors dels pobres, i fa d’això un dels signes més clars de l’arribada del Regne de Déu a la terra.


26/08/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge