Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de San Gregori el Gran (540-604), papa i doctor de l’Església.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 25,15-38

Això em digué el Senyor, Déu d'Israel:
--Agafa aquesta copa de vi, la copa de la indignació que tinc a la mà, i fes-ne beure a totes les nacions a les quals jo t'enviaré: que beguin, tentinegin i delirin davant l'espasa que llançaré enmig d'elles.
Vaig prendre la copa de mans del Senyor i en vaig donar a beure a la gent de totes les nacions a les quals el Senyor m'havia enviat: a Jerusalem i a les ciutats de Judà, amb els seus reis i els seus prohoms. Així en vaig fer una ruïna, un objecte d'estupor, riota i maledicció, tal com són avui. També en vaig donar a beure al faraó, rei d'Egipte, als seus cortesans, als seus oficials i a tot el seu poble; igualment, a tots els mercenaris d'occident, a tots els reis de la terra d'Us i a tots els reis del país dels filisteus: Ascaló, Gaza, Ecron i allò que resta d'Asdod; a Edom, Moab i els ammonites; als reis de Tir, de Sidó i de les costes de més enllà del mar; a Dedan i Temà, a Buz i a tots aquells qui s'afaiten els polsos; als reis d'Aràbia i als mercenaris d'occident que habiten al desert; als reis de Zimrí i d'Elam i a tots els reis de Mèdia; a tots els reis del nord, als de prop i als de lluny, uns després dels altres, a tots els reis del món que trepitgen aquesta terra. L'últim a beure serà el rei de Xeixac, que és Babilònia.
El Senyor continuà:
--Digues-los: "Això diu el Senyor de l'univers, Déu d'Israel: Beveu, embriagueu-vos, vomiteu, caieu per terra i no us n'aixequeu, davant l'espasa que jo llançaré enmig vostre." I si no volguessin prendre la copa que tu els donaràs, digues-los: "Això us diu el Senyor de l'univers: En beureu, tant sí com no! He començat enviant el desastre a la ciutat que porta el meu nom. ¿I voleu que us tingui per innocents ara a vosaltres? No us hi tindré pas! Convoco l'espasa contra tots els habitants de la terra. Ho dic jo, el Senyor de l'univers."

»Tu comunica'ls aquesta profecia. Digues-los:
»"El Senyor des del cel rugeix,
clama des del lloc sant on resideix,
rugeix amb totes les forces
contra la seva pleta,
crida, com qui trepitja raïm,
contra tots els habitants de la terra.
El ressò arriba fins als límits del món:
el Senyor pledeja contra les nacions,
crida tothom a judici,
abandona els malvats a l'espasa.
Ho dic jo mateix,
el Senyor de l'univers.
Això diu el Senyor de l'univers:
Un desastre passa de poble en poble,
s'alça una gran tempesta
des de l'extrem de la terra.
Aquell dia hi haurà
víctimes del Senyor pertot arreu,
d'un cap a l'altre de la terra.
No seran plorats ni recollits
ni enterrats;
seran com fems
escampats pel mig dels camps.
Pastors, crideu i lamenteu-vos!
Majorals dels ramats, rebolqueu-vos!
Us arriba el dia de la matança,
el dia de la vostra dispersió,
i caureu com vasos preciosos.
Els pastors no troben refugi,
no es poden escapar
els majorals dels ramats.
Escolteu els crits dels pastors,
els planys dels majorals dels ramats:
el Senyor ha devastat les pastures;
s'ha estès el silenci
per les millors pletes
davant l'enuig ardent del Senyor.
És com el lleó que deixa el cau,
perquè la terra s'ha tornat un desert,
davant l'embat
de l'espasa devastadora,
davant l'enuig ardent del Senyor."

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Senyor demana al profeta que agafi amb les seves mans una copa plena «del vi de la indignació» perquè la faci «beure a totes les nacions a les quals jo t’enviaré: que beguin, tentinegin i delirin davant l’espasa que llançaré enmig d’elles». Amb aquesta imatge el Senyor vol indicar l’embriaguesa que s’apodera de l’home individualment i com a societat quan segueix únicament el seu orgull. En realitat, davant el Senyor ningú pot sentir-se tan fort com per ser imbatible, ningú pot creure que les seves forces li permeten ser autosuficient i no necessitar de cap ajuda. El poder que prové de les armes o les facilitats que dóna els diners o el sentiment d’autosuficiència personal, en realitat no salven, són només aparença. L’ambició desemboca en la humiliació i l’arrogància, en la por i la perdició. El salmista adverteix amb la imatge del cavall, considerat signe de força i de poder: «la seva envestida no salva ningú» (33,17). El pecat, tant el personal com el dels pobles, començant pel poble de Judà, és precisament la hybris, l’embriaguesa d’un mateix, l’orgull de l’autosuficiència que porta a posar-se al lloc de Déu. Per aquest pecat Nabucodonosor va acabar menjant herba, com un animal del bosc (veure Dn 4,30). L’oracle de Jeremies és una profecia per a tot aquell que pensa només en si mateix, en el seu propi jo. Hem d’estar atents a no provocar, amb la nostra embriaguesa, la ira de Déu. La ira divina s’abat sobre aquells que es pensen estar en el lloc de Déu, aquells que pretenen utilitzar la violència contra els altres, sobretot si són pobres. Els qui actuen així creuen haver-se convertit en senyors del bé i del mal, i es pensen que ningú pot oposar-se als seus interessos. La confiança en ells mateixos és la seva ruïna, com diu el salmista: «Uns es fien dels carros, altres dels cavalls; nosaltres invoquem el nom del Senyor, el nostre Déu» (20,8). Aquesta és l’alternativa que Jeremies proposa al poble: posar la seva confiança en el Senyor, obeir el seu manament, acostar-se a Ell en l’afecte i en l’atenció a la seva Paraula, invocar aquell nom que està per sobre de qualsevol altre nom. Així l’espasa quedarà derrotada i la violència no imposarà mai més la seva llei de mort.


03/09/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
NOV
19
Diumenge 19 de novembre
Litúrgia del diumenge
NOV
20
Dilluns 20 de novembre
Pregària per la pau
NOV
21
Dimarts 21 de novembre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
NOV
22
Dimecres 22 de novembre
Pregària amb els sants
NOV
23
Dijous 23 de novembre
Pregària per l'Església
NOV
24
Divendres 24 de novembre
Pregària de la santa creu
NOV
25
Dissabte 25 de novembre
Pregària de la vigília
NOV
26
Diumenge 26 de novembre
Litúrgia del diumenge