Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 32,1-25Paraula que Jeremies va rebre del Senyor l'any deu de Sedecies, rei de Judà, que era l'any divuit de Nabucodonosor.
Per aquells dies, l'exèrcit del rei de Babilònia assetjava Jerusalem i el profeta Jeremies estava reclòs al pati de la guàrdia del palau del rei de Judà. Sedecies, rei de Judà, l'hi havia reclòs després de fer-li aquest retret: «Per què profetitzes així? Tu dius: "Això diu el Senyor: Jo poso aquesta ciutat en mans del rei de Babilònia, que l'ocuparà, i Sedecies, rei de Judà, no s'escaparà dels caldeus, sinó que el portaran davant el rei de Babilònia, amb qui parlarà cara a cara i a qui veurà amb els propis ulls. Serà dut a Babilònia, d'on no tornarà fins que jo ho decidiré. Si combateu contra els caldeus, no us en sortireu. Ho dic jo, el Senyor."»
En aquesta situació, Jeremies va dir:
--El Senyor em va comunicar la seva paraula. Em digué: "El teu cosí Hanamel, fill del teu oncle Xal·lum, vindrà a dir-te que li compris el camp que té a Anatot, ja que per dret de parentiu et toca a tu de comprar-lo."
»Tal com el Senyor havia anunciat, Hanamel, fill del meu oncle, va venir al pati de la guàrdia i em va dir:
»--Compra'm el camp que tinc a Anatot, en territori de Benjamí; per dret de parentiu et toca a tu de posseir-lo: compra'l, doncs!
»Jo vaig comprendre aleshores que això era cosa del Senyor. Per tant, vaig comprar el camp que Hanamel, el fill del meu oncle, tenia a Anatot i li'n vaig pagar disset sicles de plata. Vaig escriure el contracte, el vaig segellar en presència de testimonis i vaig pesar la plata amb les balances. Després vaig prendre l'escriptura de compra, tant la part segellada, que contenia el resum de les clàusules i condicions, com la part oberta, i vaig donar-la a Baruc, fill de Nerià, fill de Mahseià, en presència del meu cosí Hanamel, dels testimonis que havien signat el contracte i dels altres jueus que vivien al pati de la guàrdia. Davant d'ells vaig donar aquest encàrrec a Baruc:
»--Això diu el Senyor de l'univers, Déu d'Israel: "Pren aquests documents, aquesta escriptura de compra, tant la part segellada com la part oberta, i posa'ls en una gerra de terrissa perquè es conservin durant molt de temps. Perquè això diu el Senyor de l'univers, Déu d'Israel: Encara es compraran cases, camps i vinyes en aquest país."
»Després d'haver donat l'escriptura de compra a Baruc, fill de Nerià, vaig pregar al Senyor:
»--Ah, Senyor, Déu sobirà! Tu has fet el cel i la terra amb gran força i amb braç poderós: per a tu no hi ha res impossible. Tu mantens el teu amor per milers de generacions, però demanes comptes de les culpes dels pares en la persona dels fills, Déu gran i fort, que tens per nom "Senyor de l'univers." Ets magnífic en el que decideixes i poderós en el que fas; els teus ulls vetllen la conducta dels homes, per pagar a cadascú el que ha merescut amb el seu comportament i amb les seves obres. Vas obrar senyals i prodigis al país d'Egipte, i fins al dia d'avui t'has guanyat una anomenada davant d'Israel i davant tota la humanitat. Vas fer sortir Israel, el teu poble, del país d'Egipte, entre senyals i prodigis, amb mà forta i amb braç poderós i enmig de gestes esglaiadores. Vas donar-los aquest país que havies promès als seus pares, aquesta terra que regalima llet i mel. Ells hi van entrar i en prengueren possessió, però després et van desobeir: no van viure d'acord amb les teves lleis ni van complir res del que els havies manat. Per això vas fer venir contra ells tot aquest desastre. Ara els terraplens ja toquen a la ciutat, i l'ocupació és imminent. L'espasa, la fam i la pesta faran que caigui en mans dels caldeus que l'assalten. Però tu, que veus com es compleix tot el que vas predir, em dius, Senyor, Déu sobirà, que compri el camp i en pagui el preu davant de testimonis, ara que la ciutat és a punt de caure en poder dels caldeus.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’exèrcit caldeu ha envoltat Jerusalem i l’ha assetjat. La ciutat es defensa d’una força militar molt superior a la de Sedecies, el rei de Judà, refugiat darrere les muralles. La fi de la ciutat és a prop. No hi ha escapatòria possible. Les tropes de Nabucodonosor no tardaran en entrar a Jerusalem. La profecia que Jeremies havia anunciat és a punt de complir-se. Mentrestant el profeta està tancat a la presó del palau reial i sembla ja imminent l’entrada de l’exèrcit caldeu. Però passa una cosa inesperada: li proposen a Jeremies que compri el camp d’un cosí seu a Ananot, al nord de Jerusalem. Pot arribar un món nou quan el vell està caient? Pot obrir-se un futur quan el present sembla no tenir cap llavor d’esperança? Els profetes són els grans intèrprets dels signes dels temps. Ho va ser Joan XXIII quan va convocar el Concili Vaticà II. Ho va ser Jeremies quan va reconèixer que comprar aquell camp era el que «el Senyor havia anunciat» (v. 8). En aquell moment tràgic, quan el Senyor semblava haver oblidat el seu poble, Jeremies va acollir una paraula que li enviava Déu i que li deia: «que compri el camp i en pagui el preu davant de testimonis, ara que la ciutat és a punt de caure en poder dels caldeus» (v. 25). Llegir els signes dels temps és patrimoni de tot el poble de Déu, marcat pel baptisme rebut en l’Esperit Sant. La història no és fosca ni incomprensible, la història parla a aquells que intenten comprendre-la amb l’esperit de la profecia evangèlica. El futur mai no està tancat als ulls d’aquells que posen la seva confiança en el Senyor i eleven a Ell una pregària fervent perquè il•lumini els ulls de la ment i els permeti entendre els signes dels temps. En l’escolta de la Paraula de Déu i en la pregària es descobreixen sempre els indicis de la misericòrdia del Senyor, dels signes dels temps i dels miracles del seu amor.


16/09/2013
Preg…ria per la pau


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge