Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Mateu apòstol i evangelista.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Mateu 9,9-13

Mentre se n'anava, Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué:
--Segueix-me.
Ell s'aixecà i el va seguir.
Després, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, digueren als deixebles:
--Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?
Jesús ho va sentir i digué:
--El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Si morim amb ell també viurem amb ell,
si som constants amb ell, amb ell regnarem.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Església avui recorda Mateu, apòstol i evangelista. Era anomenat també Leví i desenvolupava una activitat comercial com a recaptador d’impostos, un ofici mal vist pels seus conciutadans perquè cobrava els impostos per compte dels dominadors estrangers. Però Mateu té una experiència del tot incomprensible i sorprenent per la gent. Jesús, mentre camina, el veu i, en comptes de passar de llarg mirant-lo amb menyspreu com feien molts altres, es detura al seu costat i el crida: «Segueix-me!» Només amb aquesta paraula, Mateu «s’aixecà i el va seguir». Per a Jesús, cap home, sigui quina sigui la seva situació, encara que tingui mala reputació com Mateu, queda fora de la crida a seguir l’Evangeli. L’important no és una situació determinada, sinó acollir l’Evangeli en el cor. I això és precisament el que fa Mateu, el publicà. La seva vida va canviar des d’aquell moment. Fins aleshores pensava en acumular per si mateix, però quan escolta el Mestre no fa altra cosa que seguir-lo. Per a ell no és un sacrifici, tot al contrari és una festa. Estava tan content de ser acollit en el seguiment del Mestre, que va organitzar tot seguit un dinar amb Jesús i hi va invitar els seus amics, publicans i pecadors. Un convit estrany, que prefigurava l’aliança entre cristians i pobres que Jesús ha viscut i predicat. Des d’aquell moment Mateu no tornà a recaptar impostos, sinó que es convertí en deixeble de Jesús i cridà els pecadors per a celebrar-ho amb ell i amb Jesús. El món no comprèn què passa, però això és, precisament, la novetat de l’Evangeli: tots, i ningú no és exclòs, poden deixar-se tocar el cor i canviar de vida, sobretot els pecadors. Jesús ho explica a qui no ho vol entendre: «El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts». Efectivament, està escrit: «El que jo vull és amor, i no sacrificis». Mateu continua recordant-nos, amb l’evangeli que porta el seu nom, la centralitat de la Paraula de Déu: n’hi ha prou amb una paraula, com va passar amb ell, per canviar la vida. Escoltem-la, com fa Mateu i posem-nos també nosaltres a seguir a Jesús.


21/09/2013
Preg…ria dels ap•stols


Agenda de la setmana
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
23
Dilluns 23 de octubre
Pregària pels pobres
OCT
24
Dimarts 24 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
25
Dimecres 25 de octubre
Pregària amb els sants
OCT
26
Dijous 26 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
27
Divendres 27 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
28
Dissabte 28 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
29
Diumenge 29 de octubre
Litúrgia del diumenge