Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jeremies 40,1-6Paraula que Jeremies va rebre del Senyor després que, a Ramà, Nebuzaradan, cap de la guàrdia, es fes càrrec d'ell, quan Jeremies es trobava entre els captius de Jerusalem i de Judà que, lligats amb cadenes, eren deportats a Babilònia.
El cap de la guàrdia se'n va fer càrrec i li va dir:
--El Senyor, el teu Déu, havia decretat aquesta desgràcia contra aquest lloc. Ara l'ha enviada, tal com havia decretat. Tot això us ha succeït perquè vau pecar contra el Senyor i no el vau obeir. Però, a tu, t'allibero de les cadenes que portes a les mans. Si et sembla bé d'acompanyar-me a Babilònia, vine, que jo m'ocuparé de tu. I si no et sembla bé, no vinguis. Tens tot el país per a anar on vulguis: vés allà on et sembli millor.
Com que Jeremies no es decidia a tornar-se'n, Nebuzaradan li va dir:
--Vés amb Guedalià, fill d'Ahicam, fill de Xafan, que el rei de Babilònia ha nomenat governador de les poblacions de Judà, i viu amb ell entre la gent. I si no, vés allà on et sembli millor.
El cap de la guàrdia li donà provisions i li va fer un present, i el va acomiadar. Jeremies se'n va anar, doncs, amb Guedalià, fill d'Ahicam, a Mispà, i va viure amb ell entre la gent que havia quedat al país.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Els capítols 39-45 narren les vicissituds del petit poble de Judà que havia sobreviscut a la conquesta de Jerusalem per part dels babilonis. Es veu clarament que el profeta no és aliè a la sort del seu poble, i no renuncia a anunciar la paraula de Déu en aquells temps difícils. L’havien capturat al costat d’altres, però la paraula de Déu no pot ser encadenada. És curiós que fos el cap de la guàrdia dels babilonis el qui alliberés Jeremies i l’enviés davant del rei que havia estat constituït sobre Judà després de la conquesta de Jerusalem. La paraula de Déu sempre ajuda a entendre i a orientar la història, però sobretot en els temps difícils la necessitem com el pa per alimentar el nostre esperit, per no perdre’ns darrere de nosaltres mateixos. La paraula de Déu és tan forta i imprevisible, que fins i tot el text profètic posa en boca del cap dels guàrdies, un estranger, paraules que Jeremies havia pronunciat altres vegades: «El Senyor, el teu Déu, havia decretat aquesta desgràcia contra aquest lloc. Ara l’ha enviada, tal com havia decretat. Tot això us ha succeït perquè vau pecar contra el Senyor i no el vau obeir». Ningú pot impedir que el Senyor faci arribar la seva paraula als homes: ni les cadenes, ni els opositors, ni les guerres, ni les dificultats, ni tan sols la negació a escoltar. Déu trobarà la manera i els homes necessaris per continuar parlant al món. El rei de Babilònia entén la saviesa de les paraules que Jeremies havia dirigit en diverses ocasions al seu poble, convidant-lo a no tenir por dels babilonis, a sotmetre’s a ell i no fugir. Igual que en altres ocasions, s’està preparant una nova violència, fomentada per grups rivals, que no accepten continuar vivint la fe en el seu Déu en una situació nova, de no plena independència. Quants cristians viuen la seva fe en situacions difícils, de vegades de persecució o de grans privacions! I tot i així, Déu no abandona mai els seus fidels, de la mateixa manera que no va abandonar Jeremies en el temps de la necessitat.


27/09/2013
Preg…ria de la santa creu


Agenda de la setmana
JUN
18
Diumenge 18 de juny
Festivitat del Cos i la Sang del Senyor
JUN
19
Dilluns 19 de juny
Pregària per la pau
JUN
20
Dimarts 20 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
21
Dimecres 21 de juny
Pregària amb els sants
JUN
22
Dijous 22 de juny
Pregària per l'Església
JUN
23
Divendres 23 de juny
Pregària de la santa creu
JUN
24
Dissabte 24 de juny
Pregària de la vigília
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge