Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de santa Teresa de Lisieux, monja carmelita animada per un profund sentit de la missió de l’Església.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’Esperit del Senyor és sobre teu,
el qui naixerà de tu serà sant.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

1r Macabeus 1,16-28

Un cop consolidat el seu reialme, Antíoc va concebre el projecte de ser rei d'Egipte i unificar tots dos regnes en la seva persona. Va entrar a Egipte amb un gran exèrcit, amb carros i elefants, i amb un gran estol. Lliurada la batalla, el rei d'Egipte, Ptolemeu, es va batre en retirada i va fugir deixant nombroses baixes. Antíoc ocupà les places fortes d'Egipte i saquejà tot el país.
L'any cent quaranta-tres, Antíoc, després de derrotar els egipcis, tornà enrere i va pujar contra Israel i contra Jerusalem amb el seu gran exèrcit. Va entrar ple d'insolència al santuari i se n'endugué l'altar d'or i el canelobre amb tots els seus accessoris, la taula dels pans d'ofrena, els gerrets de les libacions, les calderetes i els encensers d'or, el cortinatge i les corones. També féu arrencar tota la decoració d'or de la façana del santuari. Va prendre encara la plata, l'or i els objectes preciosos i s'apoderà de tots els tresors amagats que va trobar. S'ho endugué tot i se'n tornà al seu país, després de vessar molta sang i de pronunciar insolències intolerables.
Un gran plany per Israel
s'estengué arreu del territori.
Gemegaven els governants
i els ancians,
les noies i els joves defallien,
es desfigurava
la bellesa de les dones.
El nuvi entonava complantes
i la núvia seia endolada
a la cambra nupcial.
El país s'estremia
pels seus habitants
i tot el casal de Jacob
quedava cobert de vergonya.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquí tens, Senyor, els teus servents:
que es compleixi en nosaltres la teva Paraula.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

L’autor fa entrar en escena el rei Antíoc Epifanes, determinat a l’expansió del seu regne. I emprèn la seva primera campanya per conquerir Egipte. S’enfronta a Ptolemeu, rei d’Egipte, amb un exercit poderós. El venç i aconsegueix un gran botí de guerra. Llavors decideix tornar al nord i, mentre fa camí ataca Israel, entra a Jerusalem i, després de pujar fins al temple, el saqueja i s’emporta l’altar d’or, el canelobre de set braços, la taula de la proposició, la tenda que separava el Sant dels Sants de la resta del santuari i tots els accessoris d’or i plata. L’autor constata amb amargor que «saquejà tot el país». Antíoc, deixant Jerusalem, comet una matança entre els jueus, seguint així l’amarg exemple de Nabucodonosor (2Re 25,14-15). Davant d’aquest ultratge, «hi hagué un gran plany per Israel», diu l’autor, emprant l’estil de les Lamentacions, de les quals pren frases i expressions. Escriu: «Gemegaven els governants i els ancians, les noies i els joves defallien... El país s’estremia...». La confusió és gran. Devastar Jerusalem, també el temple, impedint així la vida i l’exercici del culte, significa arribar al cor del poble d’Israel. El rei estranger vol continuar, impassible, enriquint-se i augmentant el seu domini sobre els altres. Per això talla d’arrel tot indici de fe i de culte. És una història trista que, per desgràcia, ha caracteritzat molts segles d’història cristiana, també en l’actualitat. Vénen a la memòria els freqüents atacs a les comunitats cristianes en diverses parts del món mentre estan reunits a les esglésies per pregar. Són creients, indefensos, que són atacats per homes encegats per ideologies extremistes. És la voluntat diabòlica de destruir aquell que treballa per la misericòrdia i per la pau entre els pobles. La tensió vers el martiri que acompanya la narració dels llibres dels Macabeus és en realitat una constant de la fe, sobretot la cristiana, com Jesús mateix adverteix: «El deixeble no és més que el seu mestre» (Mt 10,24).


01/10/2013
Preg…ria amb Maria, mare del Senyor


Agenda de la setmana
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
23
Dilluns 23 de octubre
Pregària pels pobres
OCT
24
Dimarts 24 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
25
Dimecres 25 de octubre
Pregària amb els sants
OCT
26
Dijous 26 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
27
Divendres 27 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
28
Dissabte 28 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
29
Diumenge 29 de octubre
Litúrgia del diumenge