Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de sant Francesc d’Assís. Record de la dedicació de la capella de Primavalle, primer lloc de pregària de la Comunitat de Sant’Egidio a la perifèria de Roma. El 4 d’octubre de 1992, a Roma es va signar l’acord de pau que posava fi a la guerra a Moçambic. Pregària per tots els qui treballen per la pau.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:
--T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho.
»El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.
»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Avui celebrem la festa de sant Francesc d’Assís, tot recordant la seva mort la nit del 3 d’octubre de 1226. El seu testimoni continua encara avui movent els cors de molts cap al Senyor. La trobada amb el leprós, que ell va abraçar i besar, i l’escolta de la veu del Crucificat de Sant Damià marquen la seva conversió. Des d’aleshores és portat a viure l’Evangeli «sense afegits», i en va ser un testimoni significatiu no només dins l’Església catòlica i de tota la cristiandat sinó també fora dels seus límits. L’anhel de pau l’empeny, en temps de croades, a anar a Damietta a parlar amb el soldà. Va reunir al seu voltant molts deixebles als quals va anomenar «germans» i va decidir viure entre els «menors», els pobres que envoltaven les ciutats medievals. En ell l’Evangeli s’ha convertit en un llevat de fraternitat universal que no coneix cap frontera. Va ser precisament aquesta dimensió, reconeguda universalment, la que va empènyer Joan Pau II a elegir Assís com el lloc de la històrica trobada entre les religions amb ocasió de la pregària per la pau l’any 1986. La pàgina evangèlica que la litúrgia ens ofereix en aquesta festa refereix a una de les pregàries de Jesús, el qual dóna gràcies al Pare perquè s’ha inclinat sobre els petits revelant-los el misteri de l’amor, el misteri nascut des del principi i que ni els savis poden comprendre. Aquest misteri és Jesús mateix enviat a la terra a salvar els homes del poder del mal i de la mort. I ha plagut a Déu salvar els homes a partir dels més petits i dels més febles. Francesc és part dels petits que han acollit i viscut aquest amor. D’aquesta manera forma part d’aquell gran estol que com un fil roig travessa tota l’Escriptura: la preferència de Déu pels pobres i els febles. És d’ells que Déu parteix per salvar el món. Francesc torna a recórrer l’antiga història dels deixebles de Jesús: ells, gent senzilla i menyspreada, han estat escollits per Jesús com apòstols del Regne. No solament els ha revelat el seu misteri, sinó que també els l’ha confiat perquè el manifestin al món. A través d’aquests deixebles Jesús continua adreçant-se a les multituds cansades d’aquest món i els diu: «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar». És el camí que Jesús continua mostrant als deixebles: recollir els febles i aprendre d’ell a ser mansuets i humils de cor. La vida amb Jesús és suau i lleugera; dura i feixuga és la vida del món.


04/10/2013
Preg…ria de la santa creu


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge