Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Record de la dedicació de les basíliques romanes de Sant Pere del Vaticà i de Sant Pau extramurs.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Aquest és l’Evangeli dels pobres,
l’alliberament dels presoners,
la vista dels cecs,
la llibertat dels oprimits.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Mateu 14,22-33

Tot seguit, Jesús va fer pujar els deixebles a la barca i els manà que passessin al davant d'ell cap a l'altra riba, mentre ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los va pujar tot sol a la muntanya a pregar. Al vespre encara era allà tot sol. La barca ja s'havia allunyat un bon tros de terra, i les ones la sacsejaven, perquè el vent era contrari. A la matinada, Jesús va anar cap a ells caminant sobre l'aigua. Quan els deixebles el veieren caminant sobre l'aigua, es van esglaiar i es digueren:
--És un fantasma!
I es posaren a cridar de por.
Però de seguida Jesús els digué:
--Coratge! Sóc jo. No tingueu por!
Pere li contestà:
--Senyor, si ets tu, mana'm que vingui caminant sobre l'aigua.
Jesús li digué:
--Vine.
Pere baixà de la barca, es posà a caminar sobre l'aigua i anà cap a Jesús. Però en veure que el vent era fort, es va acovardir. Llavors començà d'enfonsar-se i cridà:
--Senyor, salva'm!
A l'instant, Jesús estengué la mà i va agafar-lo tot dient-li:
--Home de poca fe! Per què has dubtat?
Llavors pujaren a la barca, i el vent va parar. Els qui eren a la barca es prosternaren davant d'ell i exclamaren:
--Realment ets Fill de Déu.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

El Fill de l’home
ha vingut a servir;
qui vulgui ser el primer,
que es faci servent de tots.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Des dels inicis del segon mil•lenni es celebren juntes a Roma les festes de la dedicació de les basíliques de Sant Pere i de Sant Pau, com volent destacar el vincle entre els dos apòstols, anomenats «columnes» de l’Església de Roma. En ells podem veure la doble missió de l’Església, la institució petrina i la carismàtica paulina. Ambdues formen part del misteri de l’Església i s’han de viure en cada comunitat cristiana. La lectura dels Fets dels Apòstols explica l’arribada de Pau a Roma on durant dos anys va predicar l’Evangeli «amb tota valentia i sense cap impediment», tot i estar pres. L’Evangeli ens presenta, d’altra banda, la fe de Pere. Explica l’evangelista Mateu que després de la multiplicació dels pans i els peixos, Jesús invita els deixebles a pujar a la barca i a passar davant d’ell cap a l’altra riba, mentre ell acomiada la gent. Al final, després que tots (multitud i deixebles) s’han allunyat, Jesús tot sol, puja a la muntanya a pregar. És una escena que trobem sovint en els Evangelis (evidentment havia impressionat molt als deixebles i a la primera comunitat cristiana). Mentre la barca travessa el mar, s’aixeca una tempesta. L’Evangelista sembla suggerir que sense Jesús és fàcil que s’aixequin vents i es desencadenin tempestats. En qualsevol cas, la nit, cada nit, sempre és plena de por. Però arriba l’alba. I mentre surt el sol, Jesús s’acosta als deixebles caminant sobre les aigües. La por confon les idees i la mirada dels deixebles, pensen que és un fantasma. Jesús es dirigeix directament a ells i els diu: «Coratge, sóc jo, no tingueu por!» I escolta la súplica de Pere. «Vine!», li diu Jesús. Pere segurament recorda la invitació que va escoltar per primera vegada a la riba d’aquell mateix llac i, una vegada més, immediatament, deixa la barca i les xarxes i es dirigeix cap a Jesús. I també ell camina sobre les aigües. La resposta confiada i immediata a la crida del Senyor sempre fa fer miracles. Però vénen els dubtes i Pere s’ofega. Torna la súplica i Jesús dóna la mà al pobre Pere. Allò que importa és no separar-se del Senyor i seguir sempre la seva veu. Els dos apòstols, Pere i Pau, continuen exhortant-nos, amb una sola veu, a seguir sempre la veu del Senyor.


18/11/2013
Preg…ria per la pau


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge