Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de la Presentació al Temple de la Mare del Senyor. Aquesta festa, nascuda a Jerusalem i celebrada també a l’Orient, recorda alhora l’antic temple i l’ofrena al Senyor que Maria va fer de la seva vida.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jo sóc el bon pastor,
les meves ovelles escolten la meva veu,
i hi haurà un sol ramat i un sol pastor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Marc 3,31-35

Llavors arriben la mare i els germans de Jesús i, de fora estant, envien a buscar-lo. Hi havia molta gent asseguda al voltant d'ell. Li diuen:
--La teva mare i els teus germans són aquí fora, que et busquen.
Ell els respon:
--¿Qui són la meva mare i els meus germans?
Llavors, mirant els qui seien al seu voltant, diu:
--Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat de Déu, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Us dono un manament nou:
que us estimeu els uns als altres.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

La festa de la Presentació de Maria al temple està vinculada a la dedicació de l’església de santa Maria la Nova, construïda en el temple de Jerusalem l’any 453. Maria, la «Theotokos» (Mare de Déu), és el temple veritable en el qual s’ofereix l’únic sacrifici agradable a Déu. Amb aquesta memòria s’acull la tradició de l’apòcrif Protoevangeli de Jaume que narra la consagració de Maria adolescent a Déu. És una piadosa tradició que ens fa pensar en la urgència de dur a Déu molts adolescents d’avui en dia, privats sovint no només de les coses bones sinó fins i tot de la vida. Hem de fer tot el possible per tenir cura dels petits perquè, desposseïts per una societat que els fa créixer en l’escola de l’egoisme i de la vanitat, puguin, en canvi, ser conreats en l’escola de l’Evangeli. L’evangelista Marc ens refereix una situació que ens recorda la urgència de posar-se a l’escola de Jesús. És un passatge de l’Evangeli que pot semblar dur envers la Mare de Jesús, en realitat la vida de Maria sempre ha estat així. Explica que Jesús està en una casa plena de gent i molts estan al seu voltant per escoltar-lo. Arriben els seus parents, amb la mare, i el fan cridar. Els parents «es queden fora», escriu l’evangelista donant, per descomptat, una indicació no només espacial. Només aquells que «estan dins» i escolten la seva paraula, diu Jesús, són la seva veritable família. La comunitat cristiana neix sempre de l’escolta de la Paraula de Déu, i viu d’aquesta escolta. Tots hem de vigilar per no caure en la temptació de ser «parents» de Jesús, és a dir de pensar que no hi ha necessitat de reunir-se al seu voltant per escoltar-lo, com si l’accés a ell fos «natural» i obvi. No n’hi ha prou, de fet, a formar part del grup dels cristians per trobar la salvació. Cada dia tenim necessitat d’entrar «dins» la comunitat per escoltar l’Evangeli com el comunica l’Església. I no s’és deixeble d’una vegada per totes! Necessitem escoltar cada dia l’Evangeli i acollir-lo en el nostre cor.


21/11/2013
Preg…ria per l?Esgl‚sia


Agenda de la setmana
JUN
25
Diumenge 25 de juny
Litúrgia del diumenge
JUN
26
Dilluns 26 de juny
Pregària pels pobres
JUN
27
Dimarts 27 de juny
Pregària amb Maria, mare del Senyor
JUN
28
Dimecres 28 de juny
Pregària amb els sants
JUN
29
Dijous 29 de juny
Pregària dels apòstols
JUN
30
Divendres 30 de juny
Pregària de la santa creu
JUL
1
Dissabte 1 de juliol
Pregària de la vigília
JUL
2
Diumenge 2 de juliol
Litúrgia del diumenge