Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

Memòria de Sant’Egidio, monjo de l’Orient vingut a Occident. Visqué a França i es convertí en pare de molts monjos. La Comunitat de Sant’Egidio ha pres el nom de l’església que li està dedicada. Es recorda l’inici de la segona guerra mundial: pregària per la fi de totes les guerres. L’Església ortodoxa comença l’any litúrgic. Jornada mundial de pregària per la cura de la creació.


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jo sóc el bon pastor,
les meves ovelles escolten la meva veu,
i hi haurà un sol ramat i un sol pastor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

1a Corintis 3,18-23

Que ningú no s'enganyi a si mateix! Si entre vosaltres algú es té per savi en les coses d'aquest món, que es faci ignorant, per tal d'arribar a ser realment savi. Perquè, als ulls de Déu, la saviesa d'aquest món és un absurd, tal com diu l'Escriptura: Atrapa els savis en la seva pròpia astúcia. I també: El Senyor coneix els pensaments dels savis, i sap que són buits. Per tant, que ningú no es gloriï dels qui són homes i prou! Tot és vostre: Pau, Apol·ló, Cefes, el món, la vida i la mort, el present i el futur. Tot és vostre, però vosaltres sou de Crist, i Crist és de Déu.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Us dono un manament nou:
que us estimeu els uns als altres.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

«Tot és vostre», repeteix l’apòstol dues vegades en només dos versets. És una veritat que pot semblar exagerada o, dit d’una altra manera, abstracta als ulls d’aquells que s’afanyen per aconseguir una mica de glòria davant dels homes, tractant de guanyar-se-la o amb la seva capacitat o amb la seva astúcia. És un esforç en va construir per si mateixos, donat que el més desitjable ja està a les nostres mans perquè tot ho hem rebut de Déu. I la veritable saviesa és reconèixer aquest gran do que hem rebut: «Tot és vostre: Pau, Apol•ló, Cefes, el món, la vida i la mort, el present i el futur. Tot és vostre» Sí, tot és nostre. Se’ns ha donat gratuïtament el tresor sencer de la salvació. No és el resultat dels nostres esforços o dels èxits dels que puguem gloriar-nos. No ens enganyem a nosaltres mateixos. És una temptació que sovint es fa present en la ment i en el cor dels creients. Tots hem rebut de Déu: l’Evangeli de l’amor, els germans i germanes de l’Església i alhora el nostre futur i el del món. La veritable saviesa és acollir aquest misteri de Déu per al món sencer del qual, gràcies a ell, hem esdevingut partícips. És un misteri que cal acollir, custodiar i comunicar en qualsevol lloc del món sense cansar-se. Pot ser fàcil oblidar que els deixebles són servents i no amos, i fins i tot no ser conscients de la urgència de comunicar aquest misteri a tots els racons de la terra. És indispensable que fem nostra la visió del pla de Déu del que tots som servents, rebutjant qualsevol temptació de tancament i de mandra. L’apòstol, a manera de resum, escriu: «Vosaltres sou de Crist, i Crist és de Déu.» És una declaració que soscava qualsevol replegament: l’Església d’avui és cridada a mirar la meta final, que és Déu mateix i a seguir Jesús perquè el món sencer, la història humana es dirigeix vers al Pare que està en el cel. El Senyor Jesús, el primogènit, ens va al davant perquè tots acollim el designi de salvació per al món sencer.


01/09/2016
Memoria de la Iglesia


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge