Riccardi Andrea: al web

Riccardi Andrea: a les xarxes socials

change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia


 
versió per imprimir

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma


Lectura de la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Jo sóc el bon pastor,
les meves ovelles escolten la meva veu,
i hi haurà un sol ramat i un sol pastor.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Fets dels Apòstols 14,1-7

També a Iconi van entrar a la sinagoga dels jueus i van parlar de tal manera que molts jueus i molts grecs es convertiren a la fe. Però els jueus que no s'havien convertit van instigar els pagans i els indisposaren amb els germans. Així i tot, Pau i Bernabé s'hi van quedar molt de temps i parlaven amb valentia, confiats en el Senyor. El Senyor confirmava la predicació que ells feien de la seva gràcia, concedint-los d'obrar senyals i prodigis.
Llavors la gent de la ciutat es va dividir: els uns estaven a favor dels jueus, i els altres a favor dels apòstols. Però, quan es va gestar un pla dels pagans i dels jueus amb els seus dirigents per a fer mal a Pau i Bernabé i apedregar-los, ells, conscients de la situació, van fugir a Listra i Derbe, ciutats de Licaònia, i a les rodalies. També allí anunciaven la bona nova.

 

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Us dono un manament nou:
que us estimeu els uns als altres.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Pau i Bernabé surten de Xipre i arriben a Iconi (Konya), una ciutat situada en la gran ruta comercial anomenada «Via Imperial». De seguida es dirigeixen a la sinagoga i aquí, gràcies a la seva predicació, convencen a molts jueus perquè abracin la fe cristiana, llevat d’aquells que Lluc anomena «inconvertibles», és a dir, aquells que es tanquen de manera tan hermètica en les seves tradicions que finalment en fan un ídol del que no poden separar-se. La reacció d’aquests darreres no es fa esperar. I no podia ser d’una altra manera. Una vegada més es manifesta l’oposició a l’Evangeli malgrat els prodigis, que es succeïen a causa de la predicació de Pau. La ciutat sencera està trasbalsada i es divideix en dos, d’un costat els partidaris dels apòstols i de l’altra els opositors, que van organitzar la captura de Pau i Bernabé amb la intenció de lapidar-los. L’autor dels Fets presenta una singular, encara que freqüent, aliança entre diverses faccions contra els dos deixebles. La mateixa cosa li va passar a Jesús en els dies de la passió. Pau i Bernabé, assabentats del complot, van aconseguir fugir a Listra. Però la fugida no minva la seva passió per edificar l’Església. Arribats a la ciutat, no obstant els perills amb els que es troben de seguida, reprenen la predicació de l’Evangeli. En realitat no poden viure sense comunicar la Paraula de Déu. I Pau ho dirà als corintis: «No puc gloriar-me d’anunciar l’Evangeli, perquè és una obligació que m’han imposat: ai de mi si no anunciés l’Evangeli!» (1 Co 9,16). En això hi trobem un exemple per als creients d’avui. Cada vegada que minva la urgència de comunicar l’Evangeli i de treballar pel creixement de la comunitat es traeix la vocació cristiana que, per la seva mateixa naturalesa, és missionera.


05/10/2017
Memoria de la Iglesia


Agenda de la setmana
OCT
15
Diumenge 15 de octubre
Litúrgia del diumenge
OCT
16
Dilluns 16 de octubre
Pregària per la pau
OCT
17
Dimarts 17 de octubre
Pregària amb Maria, mare del Senyor
OCT
18
Dimecres 18 de octubre
Pregària dels apòstols
OCT
19
Dijous 19 de octubre
Pregària per l'Església
OCT
20
Divendres 20 de octubre
Pregària de la santa creu
OCT
21
Dissabte 21 de octubre
Pregària de la vigília
OCT
22
Diumenge 22 de octubre
Litúrgia del diumenge