change language
ju jeni ketu: home - miqËsia...arfËrit - miq nëpër rrugët - njerëz paqeje - newsletterlink

Support the Community

  


 
printable version

Komuniteti i Sant'Egidio
NJEREZIT E PAQES

Jemi burra e gra nga e gjithë bota: i përkasim popujve, kombeve, etnive, kulturave dhe feve të ndryshme.

JEMI NJEREZIT E PAQES

Disa prej nesh ka kanë lënë atdheun e tyre prej luftrave, persekucionit, dhe diskriminimit. Të tjerë kanë lënë shtëpitë e tyre, familjet e tyre, për të kërkuar një të ardhme më të mirë. Të tjerë akoma jetojnë në vëndet me mirqënie ku nuk ekziston as urija as lufta.

JEMI NJEREZIT E PAQES

Të gjithë kemi një ënderr: që popujt të jetojnë së bashku në mënyre që asnjë të mos ndihet i huaj.
Duam që të marim pjesë në një lëveizje së bashku me njerëz të kombeve të tjera ku të qënit të ndryshëm midis nesh të kthehet në pikëmbështetje.
E dimë shumë mirë që respekti për tjetrin, mungesa e dhunës, drejtësia, solidariteti, vlerësimi reciprok nuk jane një endërr, por një sekret për të shpëtuar epokën ku jetojmë.

JEMI NJEREZIT E PAQES QË BESOJNE:

për respektin që kemi për secilin, sepse jeta e gjithsecilit është e shenjtë dhe secili është krijesë e Zotit;
mungesa e dhunës është arma më e fortë se ç'do tip dhune, dhe është e aftë të ngjalle energji pozitive në selicin prej nesh;
sepse është e drejtë të impenjohemi me qëllim që të gjithe të gëzojnë të njëjtat të drejta, dhe të jenë qytetarë në kuptimin e vertetë të fjalës në një botë me të drejtë;
në solidaritetin karshi të gjithëve, por kryesisht për kë vuan dhe është më hallexhi;
në paqe që është një dëshirë e fuqishme për ç'do burrë e grua.
Duam që të jetojmë sipas këtyre parimeve dhe me ndihmën e Zotit.
Dashuria për paqen na bashkon të gjithëve pa asnjë përjashtim, si vëllezer dhe motra, si fëmije të të njejtit Zot, edhe pse i përkasim gjuhëve, kulturave dhe feve të ndryshme.

JEMI NJE LEVIZJE E NJEREZVE TE PAQES


Roma, 9 tetor 1999


 LEXO EDHE
• LAJM
3 Shkurt 2016
ROMA, ITALI

USA-Italy Migration Conference: Integration strengthens democracy and builds a common culture

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA
10 Mund 2014
NAPOLI, ITALI

From marginalized minority to "new Europeans": the proposals of Sant'Egidio on immigration at the conference on Jerry Masslo

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA
17 Qershor 2011

"Dying of hope": the names and stories of migrants who died during their travel to Europe were commemorated during a Prayer Vigil in Santa Maria in Trastevere

IT | EN | ES | DE | FR | CA | NL
9 Qershor 2011

Rome, June 11: Audience of Roma in Europe with the Pope. Vigil and delivery of a memory of Blessed Ceferino

IT | EN | ES | DE | FR | CA | RU
30 Mund 2011

Rome (Italy) – Celebrating the programme “The right to education, the right to a future”: when the schooling integration of gypsies is a success

IT | EN | ES | DE | FR | CA | NL | UK
23 Mund 2011

Barcelona (Spain) – In the Culture and Language School of the Community of Sant'Egidio, in the district of Raval, learning the art of “living together”

IT | EN | ES | FR | CA | NL
të gjitha lajmet
• PRINT
9 Mars 2014
Famiglia Cristiana

La sfida del nostro paese il futuro dell'italia si costruisce tra i banchi

22 Janar 2017
Avvenire - Ed. Lazio Sette

«L'integrazione, interesse di tutti»

4 Shkurt 2016
Avvenire

Immigrazione, agenzia europea sul modello Usa

16 Janar 2016
ASCA

Sant'Egidio: riscoprire il valore dell'immigrazione

14 Janar 2016
ANSA med

First EU cultural mediation course in Perugia

17 Dhjetor 2015
Radio France International

Sant'Egidio crée des corridors humanitaires avec le Maroc et le Liban

të gjitha komunikatat për shtyp
• NGJARJE
19 Nëntor 2017 | NAPOLI, ITALI

Consegna dei diplomi della Scuola di Italiano di Sant'Egidio a Napoli

Të gjitha takimet e lutjes për paqe
• DOKUMENTAT
Comunità di Sant'Egidio

Cinque proposte sull’immigrazione

Appello al Parlamento ungherese sui profughi e i minori richiedenti asilo

Corso di Alta Formazione professionale per Mediatori europei per l’intercultura e la coesione sociale

Omelia di S.E. Card. Antonio Maria Vegliò alla preghiera "Morire di Speranza". Lampedusa 3 ottobre 2014

Omelia di S.E. Card. Vegliò durante la preghiera "Morire di speranza"

Nomi e storie delle persone ricordate durante la preghiera "Morire di speranza". Roma 22 giugno 2014

të gjitha dokumentet

PHOTOS

1348 vizita

1298 vizita

1322 vizita

1302 vizita

1383 vizita
gjitha mediat lidhur