Riccardi Andrea: op het internet

Riccardi Andrea: op sociale netwerken

change language
u bent in: home - vriendsc...de armen - de kinderen - het land...egenboog - de beweg...jongeren newsletterlink

Support the Community

  

De beweging door de ogen van de jongeren


 
afdrukvoorbeeld

De beweging het Land van de Regenboog
door de ogen van de kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren vertellen:

"Ik heet Emanuele, ik maak sinds vorig jaar deel uit van de beweging het Land van de Regenboog. Ik vind dat de wereld meer verenigd moet zijn, want er zijn maar weinig gemeenschappen en verenigingen die bejaarden, armen en vreemdelingen helpen. Ik denk dat de oorlog tot niets leidt.
De kinderen van het Land van de Regenboog helpen kinderen in Mozambique omdat ze geen school hebben, geen water, geen geld, er zijn zelfs weinig straten. Helpen is goed"
(Emanuele, 11 jaar)

"Ik vind de wereld niet goed zoals hij nu is, want op heel veel plaatsen in de wereld woedt oorlog. Veel mensen sterven, kinderen raken gewond of sterven. Het is niet eerlijk dat sommige kinderen niet echt kind kunnen zijn. Oorlog is ook niet rechtvaardig, want mensen hebben dan schrik. Maar ik ben niet bang, want ik leef in een wereld waar vrede is. Ik zou willen dat iedereen in vrede kon leven."
(Samuel, 11 jaar)

"In het Land van de Regenboog zijn er geen kinderen die moeten werken. Kinderen moeten kunnen spelen, ze mogen niet gedwongen worden om te werken. Alle kinderen moeten een huis hebben. Overal ter wereld moeten kinderen kunnen spelen, welke huidskleur ze ook hebben, iedereen samen. ze moeten spelen en geen ruzie maken, want zo brengen ze de oorlog dichterbij, in hun hart. Kinderen moeten in vrede leven.”
(Azzurra, 9 jaar)

 

Kinderen en jongeren van het Land van de Regenboog denken na over de wereld

"Het geel van de zon is de kleur de mensen bijeen brengt. Er kunnen twee dingen gebeuren: ofwel regent het, ofwel schijnt de zon. De regen is oorlog, daar lijden de mensen pijn. Maar de zon is vrede. Als het stopt met regenen, is de oorlog gedaan en verschijnt de regenboog. Dan kunnen alle kinderen zeggen: ‘Dank u, Land van de Regenboog’, want onze beweging brengt vrede voor iedereen.”
(Valentina, 9 jaar)

"De kinderen van het Land van de Regenboog willen dat alle kinderen van de wereld gelukkig zouden zijn. Als rokers hun peuken op de grond gooien kunnen daaruit bosbranden ontstaan. Heel het bos brandt af en daarna komt het vuur bij de huizen. Zo verwoesten ze de bossen. Ze vervuilen ook het water. De kinderen die later geboren worden, zullen geen lucht meer hebben om in te ademen en geen water om te drinken, omdat alles vervuild zal zijn. Ik zou willen dat alle kinderen zo gelukkig zouden zijn als ik."
(Speranza, 12 jaar)

"Het Land van de Regenboog wil een zuivere wereld en geen kwaad onder de mensen. Wij willen geen oorlog. Vandaag niet en morgen niet. Sommige kinderen krijgen het zwaar te verduren gewoon omdat ze een andere huidskleur hebben. Ze worden uitgesloten. Wij willen vriend zijn van kinderen uit alle volkeren van de wereld, van eender welke kleur: rood, geel, zwart,... Ik zou ook graag hebben dat de bossen, de meren en rivieren proper zouden zijn."
(Romina, 9 jaar)

"Dag, ik heet Carlo en ik ben 12 jaar. Ik ben ertegen dat kinderen verdeeld worden in geel, zwart en wit. Wij zijn allemaal gelijk en moeten elkaar graag zien, ook al hebben we allemaal een andere huidskleur. God heeft ons gemaakt om elkaar graag te zien. Ook al maken we soms ruzie, we moeten direct terug vriend worden van elkaar. Er zijn mensen die ertegen zijn dat verschillende culturen samenleven en ze mishandelen kinderen."
(Carlo, 12 jaar)

"Wij willen de kinderen helpen die geen bescherming en geen huis hebben. We moeten allemaal vrienden zijn. We willen de wereld veranderen: ze moeten geen oorlog meer voeren, maar de natuur respecteren, de rivieren, de meren, de zee enzoverder. Wij moeten elkaar graag zien. Hier, in deze wereld, is er maar één ding wat rust en vreugde brengt: dat is de Vrede! Ik vind het niet leuk als mensen ruzie maken, want alles kan opgelost worden met woorden."
(Jessica, 11 jaar)

"Ik ben Sonia, ik ben tien jaar. Op televisie heb ik gezien in welke omstandigheden sommige kinderen in Brazilië en Colombia leven. Ze slapen op straat onder hebben één deken en altijd dezelfde lakens. In hun bed lagen ze met drie aan het hoofdeinde en met nog eens drie aan het voeteinde. Er zijn ook kinderen die drugs gebruiken en roken. 325.000 kinderen zitten in de gevangenis en sterven van de honger. Ik zou willen dat zoiets nooit meer gebeurt."
(Sonia, 10 jaar)

"Ik vind het erg dat kinderen op straat slapen. Ik zou willen dat kinderen in een huis slapen bij hun mama."
(Giada, 6 jaar)

"Ik vind oorlog niet goed en ik vind het erg dat kinderen op de vlucht moeten gaan. Ik hou niet van mensen die moorden en de armen slecht behandelen of slaan. Ik hou van een wereld zonder oorlog waarin mensen in vrede en vriendschap samenleven."
(Sabrina, 7 jaar)

"Ik hou niet van: zee- en luchtvervuiling. Ik hou ook niet van oorlog, want die maakt veel slachtoffers en wezen. Die kinderen vallen in de handen van uitbuiters die hen doen werken, ook al zijn ze nog zo klein. Soms laten ze hen heel zwaar werk doen: tapijten en voetballen naaien, schoenen maken of in de mijn werken”.
(Emanuele, 13 jaar)

"Ik ben Mattia. De mooiste zin van het manifest van het Land van de Regenboog gaat over de bejaarden. Ik heb een grootmoeder die Francesca heet. Ze woont bij ons in huis. Onze buren maken haar dikwijls kwaad omdat ze niet houden van onze dieren op het bolkon. Ze zeggen dat die dieren weg moeten. Ik vind het erg dat mensen profiteren van de bejaarden omdat ze zwak zijn”.
(Mattia, 10 jaar)

"De oorlog is slecht want hij doet kwaad. Oorlog is slecht want zoals in Kosovo verrichten bommen veel schade en mensen schieten in het rond. Veel kinderen en vrouwen sterven. Ik ben blij dat de oorlog in Kosovo gedaan is, nu moeten nog de andere oorlogen in de wereld stoppen".
(Patrizio, 8 jaar)

 

Dromen van Romakinderen

"Ik hou niet van de vervuiling, veroorzaakt door overdreven gebruik van plastiek zakken. Ik hou ook niet van de smog, veroorzaakt door auto’s die de lucht vervuilen.
In het kamp waar wij wonen zijn toiletten die beginnen te stinken als het warm is en ik hou ook niet van het water dat wij uit een ton moeten nemen omdat er geen stromend water is. Toen ik klein was keek ik graag met mijn vrienden naar de overvliegende vliegtuigen, maar nu ben ik het beu. Vliegtuigen vervuilen de lucht mijn grote vrienden hebben me gezegd dat ze met hun lawaai ook geluidsvervuiling veroorzaken."
(Giuseppe, 13 jaar)

"Ik zou willen zeggen dat oorlogvoerders dom zijn want vechten heeft geen zin. We moeten alle volkeren graag zien, ook wie een donkere huidskleur heeft, Chinezen, blanken, iedereen. In het kamp waar ik woon gaat het er slecht aan toe. Er zijn geen winkels. Ik wil van kamp veranderen want ik wil hier niet blijven. Ik zou echt willen weggaan van hier."
(Jessica, 9 jaar)

"Dag, ik heet Semmy. Ik ben tien jaar! Ik zou willen dat ze in het kamp toiletten en douches zetten en riolen aanleggen. Ik zou ook willen dat de oorlog stopt. Ik wil dat ze stromend water aanleggen en dat ze de kampen allemaal goed uitrusten. Ze moeten ook met een ontsmettingsmiddel door de kampen gaan, want er zijn veel beestjes zoals hondenteken.
Over het kamp vliegen veel vliegtuigen die lawaai maken en de lucht vervuilen met brandstof. Ik wil dat alle kinderen in vrede kunnen spelen".
(Semmy, 10 jaar)

De kinderen


 LEES OOK
• NIEUWS
3 Maart 2017
ADJUMANI, OEGANDA

De kinderen van de School van Vrede in het vluchtelingenkamp van Nyumanzi studeren elke dag en ze zijn er trots op.

IT | ES | DE | NL
16 Februari 2016
MÜNCHEN, DUITSLAND

Vluchtelingen in Duitsland, Sant'Egidio opent een Duitse taalschool in een opvangcentrum in München

IT | EN | ES | DE | FR | PT | NL | RU
18 November 2015
LAHORE, PAKISTAN

Wees een plaats van vriendschap en van vrede naast het kruis van de armen: het bezoek van Andrea Riccardi aan de gemeenschappen van Pakistan.

IT | EN | ES | DE | FR | PT | NL | RU
18 Mei 2015
BUENOS AIRES, ARGENTINIË

Cultuur en vriendschap met de armen staan centraal tijdens het bezoek van Andrea Riccardi aan Buenos Aires

IT | EN | ES | DE | FR | NL
25 Juni 2013
PARIJS, FRANKRIJK

Neen zeggen aan het geweld, de uitdaging van de kinderen van het Land van de Regenboog

IT | FR | NL
21 Juni 2013
MILAAN, ITALIË

Boekvoorstellling "La forza degli anni"

IT | NL
alle nieuws
• PRINT
28 Februari 2017
Corriere.it

Andiamo a convivere? Le nonne vanno a convivere per resistere alla crisi

21 Februari 2017
Famiglia Cristiana

Se sei disabile non puoi diventare italiana: la storia di Cristina

7 Februari 2017
Avvenire

Integrazione. Cittadinanza, le seconde generazioni: legge subito

6 Februari 2017
AdnKronos

Migranti: Santerini e Chaouki a Grasso, Senato approvi legge cittadinanza

24 Januari 2017
Huffington Post

Dopo diciotto anni e nove tentativi Cristina è riuscita finalmente a diventare italiana

7 Januari 2017
SIR

Periferie: Comunità Sant’Egidio, oggi pomeriggio flash mob al Corvetto di Milano per “un quartiere umano e vivibile”

alle persberichten
• EVENEMENTEN
5 Februari 2017

Rassemblement des Jeunes pour la Paix

Alle ontmoeting voor de vrede
• DOCUMENTEN

Predigt von Weihbischof Matteo Zuppi

alle documenten
• BOEKEN

Le città vogliono vivere

Giuliano Ladolfi Editore

Trialoog

Lannoo Uitgeverij N.V
alle boeken

FOTO'S

1130 bezoeken

1065 bezoeken

862 bezoeken

1033 bezoeken

878 bezoeken
alle gerelateerde media