ECOSOLIDARITAT

Ecosolidaridad

Comparteix-Ho

Unim ecologia i solidaritat, lluitem contra la cultura del descart, per ajudar a molta gent.

La riquesa o la pobresa d'una societat es pot mesurar pel volum de rebuig que genera. Així, en les societats riques el llencen, fins i tot, coses que encara es podrien utilitzar i que, sens dubte, serien útils per a algú altre. I no només això, sinó que eliminar els objectes usats es converteix en un problema: és una causa més de la contaminació mediambiental.

Recollir, seleccionar, reciclar: aquestes són les paraules clau de l'ecosolidaritat.

La Comunitat de Sant’Egidio ha trobat la manera d'ajudar moltes persones amb problemes, de molts països, bo i utilitzant també tot allò que la nostra societat descarta. Així, passa de la "cultura del descart" a la "cultura de la reutilització".

La ciutat ecosolidària de Roma és un gran centre gestionat per la Comunitat on productes i objectes de tota mena (des de roba fins a mòbils, mantes o discos vells) troben un nou valor en la solidaritat. Tot allò que es pot donar als pobres de prop o de lluny s'emmagatzema i després es reparteix. Tot allò que es pot vendre com vintage es posa a la venda, i el que se'n treu s'utilitza per ajudar a finançar activitats o iniciatives de cooperació al sud del món.

A Roma, Via del Porto Fluviale, 2
- RECOLLIDA: dimarts 10:30 - 12:30; dijous i dissabte 16.00 - 19.00
- VENDA: dissabte 17.00 - 19.00 i diumenge 16.30 - 20.00

- per DONAR COSES PER ALS POBRES: dimecres i dissabte 9:00–13:00
- per COMPRAR AL MERCAT ECOSOLIDARI: dijous, dissabte i diumenge 16:00-19:00.

 

Ara per ara no podem acceptar llibres i electrodomèstics
Per donar mobles cal emplenar el formulari que hi ha al final de la pàgina

A moltes altres ciutats de tot Europa (Gènova, Nàpols, Varsòvia o Moscou, per posar alguns exemples) Sant'Egidio ha obert centres en què es pot ajudar en aquesta utilíssima activitat de recollida i reciclatge.

PER POSAR-TE EN CONTACTE AMB EL CENTRE MÉS PROPER FES CLIC AQUÍ 


PER REBRE MÉS INFORMACIÓ, EMPLENEU EL FORMULARI

Contacte Ecosolidaritat

Una altra activitat que combina ecologia i solidaritat és la "Rejoguina", una venda de joguines usades que organitzen els infants i els adolescents de les Escoles de la Pau i els Joves per la Pau, que se celebra cada any abans de Nadal a diferents ciutats europees per ajudar el programa DREAM de tractament contra la sida a l'Àfrica.