news

More Youth More Peace a Barcelona: els joves europeus volen la pau

23 Agost 2017 - BARCELONA, ESPANYA

EuropaBarcelonaJóvenes por la PazJovenes

Del 25 al 27 d'agost es celebra la trobada de joves europeus de Sant'Egidio a la ciutat objectiu de l'últim atemptat terrorista

Comparteix-Ho

A Barcelona, del 25 al 27 d'agost de 2017, es viuran tres dies de trobada, reflexions, intercanvis, visites i amistat sobre el tema "More Youth, More Peace" (Més joves, més pau).

És la VII Trobada Internacional de Joves per la Pau Europeus (moviment de joves de la Comunitat de Sant'Egidio que està present a diversos països europeus i d'altres continents), que arriba després de les edicions d'Assis, Auschwitz, Roma, Berlín, Anvers i París. La trobada anual dels Joves per la Pau europeus va començar ara fa set anys. Organitzada per la Comunitat de Sant'Egidio, s'ha convertit en un referent per a molts estudiants de secundària i universitaris. Aquest any, està prevista la participació de més de 500 joves. També hi seran presents en Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, i la vicepresidenta, Hilde Kieboom.

La trobada de Joves per la Pau tindrà lloc només uns dies després del terrible atemptat a Barcelona. Per construir amb esperança un futur en pau, cal "More Youth, More Peace". La trobada serà un espai per viure junts aquesta visió de pau. Els Joves per la Pau europeus, junt amb amb d'altres coetanis vinguts de la resta de continents, manifesten la força de la pau que sorgeix de la solidaritat amb els pobres, l'alegria de conviure, l'amistat entre les generacions i l'acollida als refugiats..

Durant la Trobada Internacional, els Joves per la Pau faran una ofrena floral i llegiran un manifest per la pau en record de les víctimes de l'atemptat de Barcelona i de Cambrils, el divendres 25 d'agost a les 18.30 h, a les Rambles (confluència entre Rambla i C. Hospital),  i el dissabtes 26 d'agost participaran a la gran manifestació que s'ha convocat a Barcelona.

Durant tot l'any i arreu d'Europa, centenars de joves estudiants de secundària i universitaris treballen amb la Comunitat de Sant'Egidio en favor dels més pobres, a les Escoles de la Pau per als nens dels barris més desfavorits, amb els ancians, ajudant a les persones sense sostre i acollint als refugiats. A través de l'amistat amb els pobres han descobert la importància de la solidaritat amb altres per construir la pau.

Per a més informació de la Trobada i com participar, visita la pàgina de l'esdeveniment a Facebook >>