news

Sant'Egidio: comencen els primers corredors humanitaris a Andorra

25 Octubre 2018 - ANDORRA

corredores humanitarios

Aquest matí han arribat al Principat les dues primeres famílies des del Líban

Comparteix-Ho

Andorra ha acollit aquest matí les dues primeres famílies de refugiats sirians provinents del Líban, gràcies al protocol firmat entre la Comunitat de Sant’Egidio i el Principat per l’apertura, també en aquesta nació, dels Corredors Humanitaris.

Els dos nuclis familiars, composats per 4 adults i 3 menors, aniran a viure a Andorra la Vella i a Sant Julià de Llòria. L’acollida i la integració seran possibles gràcies a la tutela del govern d’Andorra i a la generositat de parròquies, associacions i societat civil, inclosos ciutadans a títol individual, que han ofert el seu compromís gratuït i voluntari. El projecte preveu l’arribada, durant els propers mesos, d’altres refugiats, en total 20 en dos anys: un nombre petit, però significatiu per al petit Principat andorrà.

Les dues primeres famílies han arribat en un vol directe des de Beirut a Barcelona, i després han continuat el viatge en un mini bus fins a Andorra. “Escapem de la guerra – han explicat commoguts - i anem a un país en pau. A Andorra, el país que ens ha volgut acollir i on s’obre un futur millor per a nosaltres, li diem gràcies amb tot el nostre cor”.

Per l’apertura dels corredors humanitaris, el parlament d’Andorra ha hagut d’aprovar la llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries (Llei 4/2018, 22 de març). Amb aquesta norma s’ha creat el quadre legislatiu per a la creació de corredors humanitaris en un país que no pertany ni a la UE ni a l’espai Schengen.

Els primers corredors humanitaris els va començar a Itàlia el mes de febrer de 2016 la Comunitat de Sant’Egidio juntament amb les Esglésies protestants italianes, d’acord amb els ministeris de l’Interior i d’Afers Exteriors. Un projecte que ja s’ha convertit en un model per Europa, amb altres països que han pres el mateix camí que conjuga solidaritat i seguretat: Bèlgica, França, San Marino i ara Andorra.

Dona online

NOTÍCIES #corredores humanitarios


de 1 a 10 de 112 notícies / esdeveniments (en 0,05 segons) 

saltar a la pàgina

de 12 »


 

 Sant'Egidio: comencen els primers corredors humanitaris a Andorra
Sant'Egidio: comencen els primers corredors humanitaris a Andorra
Sant'Egidio: comencen els primers corredors humanitaris a Andorra