news

El diumenge, 15 de setembre comença a Madrid "Pau sense fronteres", la Trobada entre religions i cultures per la pau.

11 Setembre 2019 - MADRID, ESPANYA

Espíritu de AsísOración por la Paz
Paz sin fronteras

Conferència de premsa, notícies, com participar-hi

Comparteix-Ho

Augmenten les adhesions a la trobada internacional en l'"esperit d'Assís": més de 300 líders de les religions mundials dialogaran amb les institucions i la cultura. Milers de participants de tota Europa es reuniran per dir no a les guerres que encara hi ha i al clima de violència i de racisme cada vegada més agut.

Conferència de premsa
a les 16.00 h del divendres, 13 de setembre

Hotel Santo Domingo, Calle de San Bernardo 1


amb el cardenal de Madrid, Carlos Osoro Sierra

i el president de la Comunitat de Sant'Egidio, Marco Impagliazzo

Des del president de la República Centreafricana, Touadéra, fins al rabí en cap de Tel Aviv, Meir Lau, el metropolita ortodox rus, Hilarió, o l'arquebisbe de Bolonya, Zuppi, no deixen de créixer en les últimes setmanes les adhesions a "Pau sense fronteres", la trobada internacional impulsada per la Comunitat de Sant’Egidio, en col·laboració amb l'arxidiòcesi de Madrid, a la capital espanyola, del 15 al 17 de setembre. "Pau sense fronteres", una de les principals manifestacions per la pau a nivell mundial, té per objectiu donar respostes concretes de pau i de diàleg no només a les guerres existents sinó també a un clima de conflicte permanent que està present a les societats europees, començant per la violència en el llenguatge verbal i en el ressorgiment del racisme i la xenofòbia.

Renovant l'"esperit d'Assís" –com fa cada any Sant'Egidio assumint l'herència de la primera gran Pregària per la Pau que va impulsar Joan Pau II l'octubre de 1986– es vol fer créixer aquella xarxa de diàleg que ha estat capaç de posar en moviment una "pau preventiva" a molts llocs del món i de separar clarament les religions de tota forma de violència i de terrorisme.

A més de la presència de centenars de destacats representants de les religions de tot el món (cristians, jueus, musulmans, budistes i d'altres religions asiàtiques), d'autoritats institucionals i del món de la cultura, està previst que hi hagi una àmplia participació popular, amb molts assistents de tota Europa, entre els quals destacaran un gran nombre de joves. A la trobada "Pau sense fronteres" hi intervindran, entre altres, el president de la República Centreafricana, Faustin-Archange Touadéra, l'Alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats, Filippo Grandi, l'economista estatunidenc Jeffrey Sachs, el rabí en cap de Tel Aviv, Meir Lau, el metropolita ortodox rus, Hilarió, el rector de la universitat d'Al-Azhar, Mohammad Al-Mahrasasawi, el fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, Andrea Riccardi, l'activista mediambiental índia Vandana Shiva, l'europarlamentari Pietro Bartolo, el president de la Conferència Episcopal Italiana, el cardenal Gualtiero Bassetti, i l'arquebisbe de Bolonya, Matteo Zuppi, que el proper 5 d'octubre serà creat cardenal pel papa Francesc.

Hi haurà dos actes comuns: la inauguració a les 18.00 ha del diumenge 15 de setembre al Palacio Municipal de Congresos i, com a acte final, la pregària per la pau amb la crida als líders de les religions mundials, el dimarts 17 de setembre a les 20.00 ha la plaça de l'Almudena.

Entre els temes que tractaran les diferents taules rodones (durant tot dilluns 16 de setembre i el matí del 17), hi haurà la pau i el diàleg ecumènic i interreligiós, el desarmament i la no-violència, les migracions, l'economia, el desenvolupament, la justícia social i una especial atenció al medi ambient.

#peaceispossible #pazsinfronteras #madrid2019


PROGRAMA

A la pàgina web de la Comunitat de Sant’Egidio es retransmetran en directe per streaming l'assemblea inaugural, diverses taules rodones i la cerimònia final a través de l'enllaç
https://preghieraperlapace.santegidio.org