news

Arriba un nou grup de refugiats des del Líban amb els corredors humanitaris de Sant'Egidio i de les esglésies protestants el dia 25 a Fiumicino (Roma)

23 Setembre 2019 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios
MIGRANTES

Comparteix-Ho

Amb els nous 91 refugiats sirians seran més de 2700 els refugiats que hauran arribat a Europa amb els corredors humanitaris, un projecte de la societat civil. El dimecres 25 de setembre hi haurà un acte de benvinguda i una conferència de premsa a l'aeroport de Fiumicino. També se celebrarà el premi Nansen per als Refugiats de l'ACNUR, que aquest any s'ha concedit als corredors humanitaris.

El dimecres es completarà l'arribada a Roma de 91 refugiats sirians procedents del Líban gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Comunitat de Sant’Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques i la Taula Valdesa, d'acord amb els ministeris d'Interior i d'Exteriors. Amb aquests ja seran unes 2700 les persones que han estat acollides a Europa amb un projecte de la societat civil totalment autofinançat (gràcies a la recollida de fons de Sant'Egidio i a la campanya del 8 per mil valdesa), que va néixer a Itàlia i posteriorment s'ha aplicat en altres països. Des del febrer de 2016 més de 2200 refugiats ja han arribat a Itàlia (més de 1700 provinents del Líban, i 500 provinents d'Etiòpia), que s'afegeixen als més de 500 que han arribat a França, Bèlgica i Andorra.

Tres anys i mig de dedicació de la societat civil demostren que és possible no només salvar aquells que corren el perill de caure en mans de traficants de persones, sinó també de posar en marxa itineraris d'integració. En un temps en què ressorgeixen preocupants manifestacions de racisme i intolerància, el model que han posat en marxa Sant'Egidio i les esglésies protestants –que després han replicat amb altres realitats i associacions– ha aconseguit tenir el consens de molts i s'ha alimentat gràcies a la generositat de molts italians –alguns dels quals han ofert les seves cases– que han actuat de manera voluntària i gratuïta.

S'encarregaran de gestionar el nou grup associacions, parròquies, comunitats i famílies de diferents regions d'Itàlia. A banda d'acollir-los, se'ls proposarà immediatament fer classes per aprendre l'italià (als adults), l'escola per als infants i la inserció laboral, un cop hagin obtingut l'estatus de refugiat.

El grup del dimecres coincideix amb el lliurament del premi Nansen per als Refugiats de l'ACNUR, que es lliurarà la tarda del mateix dia, un acte que inclourà un moment de festa durant la conferència de premsa.

Hi intervindran Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, Luca Maria Negro, president de la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, Manuela Vinay, responsable del programa del 8 per mil valdès, i representants dels ministeris d'Interior i d'Exteriors.