cita

Andrea Riccardi rep el premi "Moshe Rosen" de la Conferència de Rabins Europeus. El 24 d'octubre se celebrarà la cerimònia d'entrega a Roma

24 Octubre 2019 - ROMA, ITÀLIA

JudaísmoAndrea Riccardi

Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, rebrà el premi "Rabí Moshe Rosen" de la Conferència de Rabins Europeus (CER), veu oficial de l'hebraïsme europeu, que representa més de 700 comunitats i sinagogues del vell continent.

Comparteix-Ho

Li otorgarà el reconeixement Pinchas Goldschmidt, rabí en cap de Moscú i actual president de la CER, el dijous 24 d'octubre a les 18.00 h, a Roma, durant una cerimònia que se celebrarà a la Sala Benedicto XIII, a la Via San Gallicano 25a. Moshe Rosen, al qual està dedicat el premi, fou rabí en cap de Romania durant el règim comunista i va tenir un rol important en la defensa de la seva comunitat. El premi, instituït en el seu nom per la CER, s'otorga a personalitats que han fet una aportació significativa al judaïsme europeu i que han lluitat amb diferents iniciatives, contra l'antisemitisme.
Enguany s'otorga el premi a Andrea Riccardi "per haver demostrat una noble dedicació en la promoció de la convivència entre persones de cultures i religions diferents, i per haver impulsat el desenvolupament de les relacions interreligioses, especialment el diàleg entre les comunitats catòlica i jueva a través del seu treball com a fundador de la Comunitat de Sant’Egidio".
La cerimònia comptarà amb la participació del rabí Goldschmidt i d'Andrea Riccardi, així com d'altres personalitats religioses i civils, entre les que es detaca la del rabí en cap de Roma, Riccardo Di Segni.

Per a participar a la cerimònia d'entrega del premi s'ha d'enviar un missatge de correu electrònic a [email protected]