news

Troben cadàvers en un camió a Gran Bretanya: Tragèdia innacceptable per a Europa. S'ha de frenar als traficants de persones i fomentar vies d'entrada regular

23 Octubre 2019 - REGNE UNIT

Inmigración

Els paisos europeus han de pendre mesures de forma urgent per evitar noves víctimes innocents

Comparteix-Ho

La descoberta de 39 persones, entre les quals un adolescent, mortes d'inanició en un camió a Gran Bretanya, ha provocat una gran commoció. Tot i que encara es desconeix la seva nacionalitat, tot fa pensar que es tracta d'una nova tragèdia de la inmigració, inacceptable per a l'Europa dels drets humans.

La Comunitat de Sant'Egidio fa una crida a les institucions i als països europeus perquè adoptin, quan abans millor, les mesures necessàries per fer front al trist comptador de persones mortes en els viatges de l'esperança. Aquests viatges, que en aquest cas ha estat per terra, possiblement a través de la ruta balcànica, però que també són per la mar Mediterrània, com va succeïr fa pocs dies de nou davant les costes de Lampedusa.

S'han de pendre mesures amb caràcter urgent, i és possible. La primera és la reobertura de les arribades regulars per motius laborals, i més si tenim en compte la gran demanda de mà d'obra que hi ha en diferents sectors de l'economia europea i en el servei a les persones, començant pels països més afectats per la disminució demogràfica.
En segon lloc, pels què fugen de la guerra, s'han d'incentivar els corredors humanitaris, seguint el model provat satisfactòriament desde febrer de 2016 per Sant'Egidio, juntament amb les Esglèsies Protestants i la CEI. També s'han de replantejar els reassentaments a Europa.
En últim lloc, creiem que s'ha d'apostar de nou per una cooperació amb els països d'origen de la immigració, que sigui consistent i renovada, per a oferir als joves un futur digne allà on ells viuen, sense que hagin de confiar el seu destí als traficants de persones.