news

Refugiats: arriba un nou grup amb els corredors humanitaris provinent de la Banya d'Àfrica Dijous 31 d'octubre a Fiumicino

29 Octubre 2019 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

Acte de benvinguda i conferència de premsa el dijous 31 d'octubre a les 10.30 h a l'aeroport de Fiumicino (els periodistes han d'arribar abans de les 9.30 h) amb monsenyor Soddu (Càritas) i Impagliazzo (Sant'Egidio)

El dijous 31 d'octubre arribaran en un vol regular de l'Ethiopian Airlines provinent d'Adis Abeba 51 refugiats de la Banya d'Àfrica que duien temps refugiats a Etiòpia. La seva entrada a Itàlia ha esta possible gràcies al nou Protocol d'Entesa amb l'Estat italià, firmat el passat 3 de maig per la CEI (a través de Càritas Itàlia i Fondazione Migrantes) i per la Comunitat de Sant’Egidio, que preveu l'arribada de 600 persones els propers dos anys, després del primer acord que ja ha dut a Itàlia 500 refugiats durant el 2017-2018.

En arribar, els 51 refugiats trobaran alguns familiars seus, que fa temps que resideixen a Itàlia, on s'han integrat. Els refugiats seran acollits a vàries ciutats (Roma, Bolonya, Florència, Gènova, Gubbio, Martina Franca, Milà i Pàdua) per associacions, parròquies, pisos de particulars i d'institucions religioses, amb el suport de famílies italianes que s'ocuparan d'acompanyar en l'itinerari d'integració social i laboral de cada persona al país, garantint serveis, cursos de llengua italiana, escolarització per als menors i atenció sanitària. Tot plegat és possible gràcies a un projecte totalment autofinançat amb l'aportació que la CEI rep de la recaptació de l'impost sobre la renda, fons recollits per la Comunitat de Sant’Egidio i la generositat no només d'associacions i parròquies, sinó també de ciutadans que han ofert les seves cases i el seu treball gratuït i voluntari. 

Els refugiats seran rebuts a les 10.30 h de dijous 31 d'octubre. Tot seguit hi haurà una conferència de premsa. Per assistir a l'acte els periodistes hauran d'arribar abans de les 9.30 a les sortides de la Terminal 3 de Fiumicino (porta 3, al costat del punt d'informació), des d'on seran acompanyats fins al lloc de la conferència de premsa, situat a la zona aeroportuària.

Hi intervindran:
Monsenyor Francesco Antonio Soddu, director de Càritas Itàlia
 Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio
Luigi Vignali, director general dels italians a l'estranger i de Polítiques Migratòries del Ministeri d'Afers Exteriors
la prefecte Michela Lattarulo,  dels Serveis civils d'immigració i asil del Ministerio de l'Interior