news

Admon, que va arribar a Roma provinent de Síria amb els Corredors humanitaris, ara ajuda els ancians

21 De Novembre 2019 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

Admon Alhabib té 20 anys i va marxar d'Al-Qaryatayn, a prop d'Homs (Síria), el 2016. La seva ciutat va quedar arrasada per les lluites entre els fidels al president Baixar al Assad i les tropes rebels. El seu pare va morir d'un atac de cor mentre fugia de la ciutat. Ara aquest jove estudia i treballa. Les tardes va a l'escola i de dia ajuda dos ancians en la seva vida quotidiana. Però també fa molt de voluntariat gràcies a la Comunitat de Sant’Egidio. Cada cap de setmana va a veure els residents de la casa de repòs Santa Margherita del barri de San Saba de la capital italiana. Un gest de proximitat que li permet dialogar amb persones que van veure i van viure el creixement d'Itàlia des de la postguerra fins avui.

L'Admon va arribar a Itàlia amb els corredors humanitaris, de la Comunitat de Sant’Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, la Taula Valdesa i la CEI-Càritas, un projecte totalment autofinançat. Des de febrer de 2016 fins avui ja han arribat quasi 2500 sirians que fugien de la guerra i persones de la banya d'Àfrica.

Els objectius d'aquests corredors humanitaris són evitar els viatges amb pasteres a través de la Mediterrània, que ja han provocat un altíssim nombre de morts, molts d'ells infants; impedir l'explotació dels traficants que es lucren amb les persones que fugen de la guerra; permetre que persones en "situacions de vulnerabilitat" (per exemple, a banda de persones que són perseguides i torturades, també famílies amb infants, ancians, malalts i persones discapacitades) entrin legalment en territori italià amb un vista humanitari i tinguin la possibilitat de presentar posteriorment la petició d'asil.

AJUDA ELS CORREDORS HUMANITARIS DE LA COMUNITAT DE SANT'EGIDIO AMB UN DONATIU >>
Sostieni i Corridoi umanitari