news

Refugiats: arriba un nou grup amb els corredors humanitaris provinent del Líban el dimecres 27 de novembre a Fiumicino

25 De Novembre 2019 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

El dimecres es completarà l'arribada a Roma de 113 refugiats sirians procedents del Líban gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Comunitat de Sant’Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques i la Taula Valdesa, d'acord amb els ministeris d'Interior i d'Exteriors. Amb aquests ja seran més de 1800 les persones que han estat acollides a Itàlia amb aquest projecte de la societat civil totalment autofinançat (gràcies a la recollida de fons de Sant'Egidio i a la campanya del 8 per mil de les esglésies valdesa i metodistes). Des del febrer de 2016, comptant també els corredors humanitaris entre Etiòpia i Itàlia, i els que arriben a França, Bèlgica i Andorra des del Líban i altres països, ja han arribat més de 3000 refugiats a Europa a través dels corredors humanitaris.
 

Tres anys i mig de dedicació de la societat civil demostren que és possible no només salvar aquells que corren el perill de caure en mans de traficants de persones, sinó també de posar en marxa itineraris d'integració. En un temps en què ressorgeixen preocupants manifestacions de racisme i intolerància, el model que han posat en marxa Sant'Egidio i les esglésies protestants –que després han replicat amb altres realitats i associacions– ha aconseguit tenir el consens de molts i s'ha alimentat gràcies a la generositat de molts italians –alguns dels quals han ofert les seves cases– que han actuat de manera voluntària i gratuïta.
 
S'encarregaran de gestionar el nou grup associacions, parròquies, comunitats, diaconia valdesa i famílies de diferents regions d'Itàlia. A banda d'acollir-los, se'ls proposarà immediatament fer classes per aprendre l'italià (als adults), l'escola per als infants i la inserció laboral, un cop hagin obtingut l'estatus de refugiat.

Els refugiats sirians seran rebuts a les 11.30 h de dimecres 27 de novembre. Tot seguit hi haurà una conferència de premsa. Per assistir a l'acte els periodistes hauran d'arribar abans de les 10.15 a les sortides de la Terminal 3 de Fiumicino (porta 3, al costat del punt d'informació), des d'on seran acompanyats fins al lloc de la conferència de premsa, situat a la zona aeroportuària.

Hi intervindran Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, Christiane Groeben, vicepresident de la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, la pastora Thesie Mueller, de la taula valdesa, i representants dels ministeris d'Interior i d'Exteriors.

AJUDA ELS CORREDORS HUMANITARIS AMB UN DONATIU