news

La mort d'un nen al tren d'aterratge d'un avió que es va enlairar a Costa d'Ivori i va aterrar a París és un gran dolor que no es pot deixar indiferents

8 Gener 2020

Europa ha d'escoltar el crit de l'Àfrica, i els països africans han de donar un futur als seus joves

Comparteix-Ho

Encara no se saben el seu nom i la seva edat. Podria tenir deu anys i va morir de fred, amb el somni d'Europa, al tren d'aterratge d'un avió que viatjava d'Abidjan a París. El descobriment d'aquest terrible drama de l'emigració a l'aeroport de Roissy - Charles de Gaulle no pot deixar-nos indiferents. La Comunitat de Sant'Egidio, que fa anys que treballa amb les Escoles de la Pau a molts llocs del món –també a Costa d'Ivori– per donar un futur als infants de les perifèries, manifesta el seu condol al poble ivorià i als familiars de la víctima.

Aquesta tragèdia, semblant a la de dos adolescents guineans, Yaguine i Fodé, que van morir l'agost de 1999 en un avió que els duia a Bèlgica, ha de fer que Europa, escoltant el crit de l'Àfrica, fomenti concretament i urgentment el seu desenvolupament i que els països africans es preocupin pels nombrosíssims joves que demanen escola, treball i futur.