news

Els corredors humanitaris, excel·lència italiana. El 31 de gener arriba a París un nou grup de refugiats sirians. En directe per streaming a les 7 h

28 Gener 2020 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

Divendres 31 de gener arribaran a Roma 86 refugiats sirians provinents del Líban gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia i la Taula Valdesa, d'acord amb els ministeris d'Interior i d'Exteriors.

Tal com ha passat amb les més de 2000 persones que han arribat fins ara a Itàlia, els refugiats seran acollits per associacions, parròquies i comunitats a diferents regions italianes. Tot seguit es posaran en marxa itineraris d'integració mitjançant l'escolarització per als infants, l'aprenentatge de la llengua per als adults i la inserció laboral, un cop hagin obtingut l'estatus de refugiat. Els corredors humanitaris, totalment autofinançats (gràcies a la recollida de fons de Sant'Egidio i a la campanya del 8 per mil de la Taula Valdesa) i que són possibles gràcies a una xarxa d'acollida difosa, són un model eficaç que combina solidaritat i seguretat. De fet, ja s'han replicat en altres països com França, Bèlgica i Andorra, que en total han permès que arribessin a Europa de manera legal i segura més de 3000 persones des del febrer de 2016.

Segueix la pàgina de Facebook i la web www.santegidio.org per veure la retransmissió en directe de l'arribada el matí del 31 de gener

Quatre anys de dedicació de la societat civil demostren que és possible no només salvar aquells que corren el perill de caure en mans de traficants de persones, sinó també de posar en marxa itineraris d'integració. En un temps en què ressorgeixen preocupants manifestacions de racisme i intolerància, el model que han posat en marxa Sant'Egidio i les esglésies protestants –que després han replicat amb altres realitats i associacions– ha aconseguit tenir el consens de molts i s'ha alimentat gràcies a la generositat de molts italians –alguns dels quals han ofert les seves cases– que han actuat de manera voluntària i gratuïta.
El Comunicat de premsa indica com es pot acreditar la premsa

Com ajudar als corredors humanitaris