news

A la presó de Niamey (Níger) la solidaritat és també aigua potable i un partit de futbol

20 Febrer 2020 - NIAMEY, NÍGER

Cárcel
África

Comparteix-Ho

Al Níger, un estat del cor d'Àfrica sense sortida al mar, segons els indicadors internacionals, el 60% de la població (uns 20 milions de persones) viu sota el llindar de la pobresa. Entre aquestes, hi ha molts joves. I no és difícil que un infant o un jove acabi a la presó, de vegades per petits furts de menjar o sabates.

A la presó de menors de Niamey hi ha molts infants. La presó, que està a la capital, forma part d'un gran centre amb uns 700 reclusos. Fins l'any passat era un lloc decadent i insalubre. Avui té un rostre nou, més humà, gràcies, entre altres coses, a les actuacions de la Comunitat, que alhora que manté la seva atenció constant pels detinguts a través de visites regulars, s'està ocupant de millorar el centre amb l'ajuda de diversos donants.

Un dipòsit que van instal·lar fa dos anys permet disposar d'aigua potable cada dia, rentar-se i cultivar un hort, allà on abans només hi havia sorra, per poder cobrir, en part, les exigències alimentàries.

L'any passat la Comunitat es va ocupar de fer el terra de les habitacions, de col·locar nous lavabos i de pintar les parets.  El Ministeri de Justícia de Níger ha començat a construir una infermeria amb 40 llits.

La solidaritat ha transformat la presó gràcies a les visites i els dinars dels dissabtes que organitzen els amics de Sant'Egidio. "Una presó millor ajuda a tornar els joves a la societat millor de com hi van entrar –ha declarat el director de la presó– i dono les gràcies a Sant'Egidio per l'amistat que demostra amb el meu país". 

En la visita més recent els joves van dedicar a la Comunitat un partit de futbol i van expressar el seu desig de tenir sabates esportives per jugar: senzilles peticions "de joves" que cal escoltar per ajudar-los a créixer.A la presó de Niamey (Níger) la solidaritat és també aigua potable i un partit de futbol
A la presó de Niamey (Níger) la solidaritat és també aigua potable i un partit de futbol