news

El primer ministre del Kurdistan iraquià visita Sant'Egidio

21 Febrer 2020 - ROMA, ITÀLIA

PazIrak

Comparteix-Ho

El primer ministre del Kurdistan iraquià, Masrour Barzani, acompanyat d'una delegació de ministres, ha visitat la Comunitat de Sant’Egidio, on s'ha reunit amb el president, Marco Impagliazzo, i amb altres representants de la Comunitat.

Durant la seva llarga trobada, han parlat, entre altres temes, de l'estabilització d'Orient Mitjà, del futur dels cristians d'Irak i del desenvolupament social i institucional de la regió. Al voltant d'un 90% dels cristians d'Irak viuen actualment a la regió del Kurdistan iraquià.

També han parlat de la situació dels quasi 1,4 milions de refugiats sirians i desplaçats interns que actualment hi ha al Kurdistan iraquià. També han valorat possibles àrees de col·laboració amb la Comunitat, especialment en l'àmbit de l'ajuda humanitària als refugiats i l'ajuda al sistema sanitari. Durant la trobada s'han abordat els corredors humanitaris com a model de política d'immigració.

El primer ministre ha agraït a la Comunitat el seu treball per la pau i el diàleg interreligiós, i el paper que ha tingut en afavorir el diàleg polític a Sudan del Sud i a la República Centreafricana, i ha confirmat el seu compromís per crear una societat que estigui atenta al pluralisme religiós i que sigui inclusiva.