news

Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va "morir d'esperança" mentre intentava arribar a Europa

21 Febrer 2020 - PARÍS, FRANÇA

InmigraciónCosta de MarfilOración

Comparteix-Ho

"Hem vingut aquí per recordar el Laurent Barhtélemy i per unir-nos a ell i al seu pare, amb el bon perfum de la nostra compassió, del nostre afecte i de la nostra pregària, com un bàlsam que es difon sobre la vida i sobre la mort del Laurent Barthélemy i sobre tota la seva família, sobre la tristesa de tots els seus amics del barri de Yopougon.

Amb aquestes paraules plenes de tendresa el dijous 20 de febrer la Valérie Régnier, de la Comunitat de Sant’Egidio, va introduir la pregària al voltant del cos del Laurent Barthélemy, el jove ivorià de 14 anys que va "morir d'esperança" mentre intentava arribar a Europa i que van trobar sense vida al tren d'aterratge d'un avió a Roissy el 8 de gener.

El somni del Laurent Barthélemy d'anar a França era un somni de pau, unitat i futur, com el de molts infants africans. En aquests tres dies a París –organitzats amb l'ajuda de l'Ajuntament de París i l'Ambaixada de Costa d'Ivori a França– el pare del Laurent, Marius Ani, veient per primera vegada la bellesa de la ciutat, ha entès el somni que tenia el seu fill. Ha demanat perdó en veu alta per no haver-lo entès abans, per no haver estat a l'alçada de les seves responsabilitats de pare i per no haver pogut fer-ho tot per ell.

"No s'ha de tenir por d'aquest somni", va dir la Valérie Régnierdurant la pregària que va tenir lloc a l'Institut Mèdic Legal de París, davant del pare, dels Joves per la Pau i de molts amics de la Comunitat de Sant’Egidio. "Ben al contrari, hem de valorar-lo i intentar fer-lo realitat cada dia, amb paciència, arreu. A Europa i a Àfrica. Per tot arreu, a totes les perifèries, on podem construir ponts de solidaritat, humanitat, fraternitat i enderrocar els murs d'egoisme, indiferència i nacionalisme".

Marius, que el divendres va tornar a Costa d'Ivori amb el cos del seu fill, serà rebut a la seva arribada per la Comunitat de Sant’Egidio d'Abidjan, que segueix el seu treball de promoció i difusió entre els joves d'una nova cultura de solidaritat per a un futur possible a l'Àfrica, a través de conferències a les escoles, especialment al barri de Yopougon, on vivia el Laurent, sobre el tema "No malgastis la teva vida".

 Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va
Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va
Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va
Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va
Últim adéu de Paris a Laurent, jove ivorià que va