news

A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent: "En el seu nom ens comprometem a treballar pel futur dels joves de l'Àfrica"

29 Febrer 2020

InmigraciónCosta de Marfil

Comparteix-Ho

Ahir molts joves es van reunir per fer una pregària amb la família i la Comunitat al voltant del cos de Laurent Barthélémy, el jove de 14 anys que va perdre la vida al tren d'aterratge d'un avió que anava de Costa d'Ivori a París.

Es van fondre en una abraçada que les darreres setmanes ha unit Europa i Àfrica: va començar a París, on els Joves per la Pau van acompanyar el cos del seu coetani quan marxava, i va continuar a Abidjan, on la Comunitat de Sant’Egidio d'Abidjan va organitzar una pregària solemne abans que el seu cos sortís del poble, a prop de la ciutat de Gagnoa, a l'interior del país, on ha estat enterrat avui.

A més de Sant'Egidio i els Joves per la Pau, van acudir a retre homenatge a Laurent, que va morir amb l'esperança d'arribar al seu somni, Europa, molts dels seus companys d'escola i familiars.

També l'Estat va voler ser present amb el ministre de Transports i altres representants del govern. És un senyal important, una primera assumpció de responsabilitat per part de les autoritats polítiques del país, que podria significar una major dedicació als joves ivorians.

Després de la pregària hi va haver moments d'emoció en el darrer adéu al Laurent, però també l'esperança que el seu drama pugui fer que hi hagi un canvi en la vida de molta gent, tal com va explicar el responsable de la Comunitat, Georges Adon: "Seguirem amb més convicció organitzant a les escoles d'Abidjan les conferències titulades 'No malgastis la teva vida'. El record del Laurent ens impulsa a parlar amb els joves, no només per explicar-los com n'és de perillosa, l'aventura d'intentar emprendre el camí de l'emigració a tota costa, sinó també per construir un futur vivible i solidari aquí, en terres africanes".A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent:
A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent:
A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent:
A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent:
A Abidjan molts joves fan el darrer comiat del Laurent: