news

Cinc famílies sirianes acollides a França des del Líban a través dels corredors humanitaris #corridoiumanitari

17 Març 2020

Comparteix-Ho

"Benvinguts a França! Estem feliços de donar-vos la benvinguda tot i aquest moment difícil a tot el món, i també a França, a causa del coronavirus. Però no oblidem Síria. Seguim molt de prop el que està succeint a Idlib. I estem feliços que la solidaritat pugui continuar perquè precisament avui necessitem, no menys, sinó més solidaritat!". Amb aquestes paraules, Valérie Régnier, responsable de Sant'Egidio a França, va rebre el diumenge 15 de març de 2020 a l'aeroport Roissy Charles-de-Gaulle de París, un nou grup de refugiats sirians procedents del Líban, que van entrar de forma segura (a través d'un vol d'Air France) i legal. Alguns Joves per la Pau, voluntaris de la Federació d'Esglésies Evangèliques i grups de ciutadans de les diverses regions amfitriones també van ser-hi presents.

La tradicional cerimònia de benvinguda dels corredors humanitaris es va dur a terme en petits grups de persones per complir amb les noves disposicions sanitàries relacionades amb el coronavirus. Tot i així, l'acollida va ser molt alegre per a aquestes famílies que havien estat esperant durant molt de temps el poder escapar de la guerra i ser acollides a França. De fet, les famílies van expressar el seu alleujament de ser acollides amb els seus fills en un país en pau, després d'anys de sofriment i perill en els camps de refugiats.

En total són cinc famílies sirianes, vint-i-una persones, inclosos 11 nens d’entre 2 mesos i 18 anys! De les 5 famílies, 4 trobaran familiars que ja van arribar a França anteriorment a través dels corredors humanitaris. Com de costum, es distribuiran en diverses àrees d'acollida: Eure-et-Loir, Tarn, Ardèche i Seine-i-Marne.

Les històries dels qui ja han arribat mostren que no només és possible salvar als qui corren el risc de caure en mans de traficants de persones, sinó també emprendre camins d'integració. En un moment en què ajudar els més necessitats sembla cada vegada més difícil, el programa dels corredors humanitaris mostra el creixement de la solidaritat i la generositat de molts francesos (alguns dels quals fins i tot han ofert la seva segona llar per l'hospitalitat) i el seu compromís voluntari i gratuït.

A França, els nouvinguts són gestionats per grups (associacions, parròquies, comunitats, famílies,...) en 40 departaments francesos gràcies a més de 2.500 voluntaris. Ara la prioritat és aprendre l'idioma francès i l'escolarització immediata dels nens. Un cop hagin obtingut l'estatus de refugiat, els adults seran guiats cap a la integració professional, amb l'objectiu d'independitzar-se d’aquí a un any i poder deixar l'habitatge per a noves famílies. Amb aquesta nova arribada, ja són 471 les persones acollides a França (de les 500 previstes pel primer protocol) des de juliol de 2017, de les quals gairebé la meitat són nens o adolescents.Cinc famílies sirianes acollides a França des del Líban a través dels corredors humanitaris #corridoiumanitari
Cinc famílies sirianes acollides a França des del Líban a través dels corredors humanitaris #corridoiumanitari
Cinc famílies sirianes acollides a França des del Líban a través dels corredors humanitaris #corridoiumanitari