news

Covid 19, Sant'Egidio dóna suport a la proposta de Guterres sobre una moratòria del deute a l'Àfrica

6 Abril 2020

Pazcoronavirus

Comparteix-Ho

 

La Comunitat de Sant'Egidio dóna suport a la proposta del Secretari General de l'ONU d'una moratòria sobre els deutes dels països emergents, particularment els africans, menys preparats per afrontar l'emergència de la pandèmia del coronavirus. "Cal una moratòria del deute en aquests països - ha dit Guterres - per mobilitzar grans sumes de diners i permetre així prendre mesures concretes contra la pandèmia".

La situació de salut a l'Àfrica està començant a ser preocupant, molts països estan fent el "lockdown" amb els successius problemes en el subministrament d'aliments a les grans ciutats. A més, les infraestructures de salut no són adequades per al desafiament i gairebé no existeixen en l'àrea rural.

Segons el secretari general de l'ONU, la revitalització de l'economia global no podrà separar-se d'un replantejament general de l'estratègia: "o hi haurà respostes de solidaritat o tals respostes seguiran sent ineficaces".

Sant'Egidio, compromès durant gairebé vint anys amb els sistemes de salut africans gràcies al programa DREAM, ara està readaptant les seves estructures de salut per combatre el virus. Des del programa DREAM, però, es té l’esperança que l'emergència que suposarà aquesta pandèmia, permeti repensar com fer una atenció mèdica veritablement accessible per a tots els ciutadans.