news

Coronavirus: carta d'Angela Merkel a Andrea Riccardi. "No dubti que Alemanya i Europa estan del costat d'Itàlia. Cal fer més". Agraïment a la Comunitat

30 Abril 2020

Comparteix-Ho

Com a resposta a una carta que el fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, Andrea Riccardi, havia enviat a Angela Merkel sobre els greus efectes socials i econòmics de la crisi provocada per l'epidèmia de coronavirus a Itàlia, i sobre la necessitat d'una gran solidaritat amb el país transalpí, la Cancellera alemanya ha enviat el següent missatge:

"Li agraeixo enormement la seva carta, en què em descriu les greus conseqüències de la pandèmia de Covid a Itàlia. Aquesta pandèmia és un desafiament inaudit, a nivell mundial, a Europa i per a cada país. A Alemanya hem seguit amb gran interès l'evolució de les últimes setmanes a Itàlia. Som conscients de la difícil situació que travessa el seu país actualment.
Amb més motiu encara cal retre homenatge al treball de la Comunitat de Sant'Egidio i dels nombrosos voluntaris i voluntàries. Vostès duen a terme un valuós treball d'ajuda a persones que estan especialment malament i necessiten molt de suport. Per això els dono les gràcies.
No dubti que Alemanya i Europa estan clarament del costat d'Itàlia. Diversos hospitals alemanys han ingressat pacients italians i el govern federal ha enviat ajuda sanitària a Itàlia. Alhora, sabem que a causa de les conseqüències econòmiques de la pandèmia caldrà fer més i també a aquest respecte estem disposats a actuar seguint la solidaritat europea. L'acord de l'eurogrup sobre un paquet de mesures adoptat el 9 d'abril ho demostra clarament.
Per l'important treball que duu a terme li desitjo a vostè i a tots els que treballen a la Comunitat de Sant'Egidio, força, resiliència i èxit".